„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.1 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils novada iedzīvotāji aicināti pieteikt elektroiekārtu bezmaksas izvešanu

Daugavpils novada iedzīvotāji aicināti pieteikt elektroiekārtu bezmaksas izvešanu

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide” un veikaliem “top!” elektronikas šķirošanas kampaņā “Elektronikas šķiratlons” aicina Daugavpils novada iedzīvotājus līdz 14. septembrim pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem.

Pieteikties elektronikas izvešanai var, aizpildot reģistrācijas anketu https://ej.uz/elektronikas_skiratlons, zvanot uz tālr. 27853830 vai rakstot uz e-pastu elektronika@ecobaltiavide.lv, norādot precīzu adresi, apjomu un kontaktinformāciju.

Elektrotehnikas savākšana pieteiktajās adresēs Daugavpils novadā notiks no 22. līdz 25. septembrim, sākot no pl. 7.00, visas dienas garumā. Drošības nolūkos elektronikas savākšana notiek bezkontakta veidā. Visai pieteiktajai tehnikai tās izvešanas dienā jābūt novietotai pie nama vai ēkas ārdurvīm un ārpus nožogotas teritorijas, SIA “Eco Baltia vide” darbiniekiem brīvi pieejamā vietā.

Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Lai pieteiktu izvešanu adresē, minimālajam kopējam nodoto lietu svaram jābūt vismaz 30 kg.  

Aicinām ievērot, ka akcijā var nodot tikai nolietotās elektropreces, akumulatorus un baterijas. Netiks savākti citi atkritumu veidi, piemēram, mēbeles, logi, durvis, podi u.c.