„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+10.7 °C
skaidrs laiks

„SOLIS PLUS” aicina sacensties un atpūsties

5. un 6. septembrī Daugavpilī ieplānotas Latgales sporta spēles „Latgales zelta rudens”, kuras norisināsies sporta bāzē „Dzintariņš” Stropos. „Piedalīties sacensībās tiek aicināti cilvēki ar invaliditāti no Daugavpils un novada, Latgales, Latvijas un arī kaimiņvalsts Lietuvas,” „Latgales Laikam” pastāstīja invalīdu sporta biedrības „SOLIS PLUS” valdes locekle Jeļena Ilgača.

Sacīkstes notiks sešos sporta veidos – novusā, bočā, šautriņu mešanā, svarbumbu celšanā, mehāniskajā airēšanā un zolītē. Organizatori ir sarūpējuši kausus, diplomus, medaļas, balvas un ļoti interesantu programmu, lai cilvēki ar invaliditāti varētu ne tikai sacensties, bet arī labi atpūsties, -- būs koncerti, pasēdēšana pie ugunskura utt.

Pasākuma rīkotāji pateicas par atbalstu Daugavpils domei, Sporta pārvaldei, Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļai, kā arī visiem, kuri palīdzēja organizēt svētkus. Jāatzīmē, ka Latgales sporta spēļu „Latgales zelta rudens” rīkotājiem jāatrisina vēl viena problēma – dalībniekiem jāiemaksā dalības maksa – 10 eiro, šajā summā ietilpst četrreizēja ēdināšana, taču ir aptuveni 20 cilvēki, kuri nespēj šo summu iemaksāt, tāpēc ir nepieciešama palīdzība.

J. Ilgača pastāstīja, ka šīs sporta spēles tiek rīkotas otro gadu pēc kārtas, un ir vēlēšanās ieviest jaunu tradīciju un rudens pirmajās brīvdienās rīkot šos svētkus ik gadu, jo cilvēkiem ar invaliditāti tie palīdz sajusties kā aktīviem biedrības dalībniekiem, komunicēt, atrast jaunus draugus, kā arī aktīvi un lietderīgi pavadīt laiku un atpūsties.

Visi, kuri vēlas piedalīties sacensībās, var zvanīt uz tālruni 29615535 (Jeļena) un 27759598 (Marina).