„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Daugavpilī būvēs trešo promenādi

Daugavpilī būvēs trešo promenādi.

Daugavpils cietokšņa apkaimē pie Daugavas tiks izbūvēta gandrīz kilometru gara gājēju atpūtas zonu, kas stiepsies no dzelzceļa tilta līdz bijušajam futbola stadionam, “Latgales laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Jaunajā promenādē būs uzstādītas dzelzsbetona konstrukcijas, soliņi, krasta nocietinājumi un kāpnes, kas vedīs pie ūdens. Projekta ietvaros tiks ņemti vērā upes ledus iešanas un plūdu faktori. Vienlaikus ar promenādes būvniecību plānots salabot arī vēsturiskās slūžas un akas pie cietokšņa, kā arī vietu, kur ūdens no aizsarggrāvja tika novadīts tieši Daugavā.

Konceptuāli promenāde pie Daugavpils cietokšņa būs Bruģu ielas promenādes turpinājums. Starp tām gar dambi Daugavas ielas otrajā pusē ir ierīkots ērts gājēju un velosipēdistu celiņš.

Gājēju atpūtas zonas izbūves projekts tiek īstenots sadarbībā ar Kultūras ministriju un ietver arī lielās cietokšņa inženieru arsenāla ēkas atjaunošanu. Lielāko daļu promenādes izbūvei nepieciešamā finansējuma nodrošina Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Šie un citi darbi ļaus paplašināt Daugavpils cietokšņa tūrisma piedāvājumu, sekmējot tūristu plūsmas pieaugumu nākotnē.

Saistībā ar jaunās promenādes izbūves ieceri aizvadītajā nedēļā notika pirmā būvniecības sanāksme. Būvdarbus plānots pabeigt līdz nākamā gada rudenim.