„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Onkoloģijas slimnīcas ēku līdz 2050. gadam izmantos Veselības ministrija

Onkoloģijas slimnīcas ēku līdz 2050. gadam izmantos Veselības ministrija.

Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti pieņēmuši lēmumu nodot bijušo onkoloģijas slimnīcas ēku Siguldas ielā 24 bezatlīdzības lietošanā Veselības ministrijai līdz 2050. gada 31. augustam.

Veselības ministrija apņēmusies veikt ēkas renovāciju, nodrošināt tās uzturēšanu, kā arī labiekārtot ēkai piegulošo teritoriju.

Bijušās onkoloģijas slimnīcas ēkas pārņemšana ir saistīta ar to, ka Daugavpils Psihoneiroloģiskajai slimnīcai tiek pievienota Aknīstes slimnīca un ārstniecības iestādei ir nepieciešamas papildu telpas.

Tādēļ Veselības ministrija vērsās pašvaldībā ar lūgumu piešķirt tai bezatlīdzības lietošanā pašvaldības ēku Siguldas ielā 24.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska, kuras pārziņā ir medicīnas joma, uzsver, ka pašvaldība ir ieinteresēta šīs ēkas sakārtošanā un uzturēšanā, kā arī jaunu darbavietu radīšanā pilsētā.