„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Rīgas ielas svētki būs veltīti dzelzceļa tēmai

Ievadot IX Mūzikas un mākslas festivālu „Daugavpils ReStArt 2020”, šosestdien, 12. septembrī, Daugavpilī norisināsies tradicionālie Rīgas ielas svētki, kuru tematika šogad būs pakārtota dzelzceļam, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Reizē ar Rīgas ielas svētkiem norisināsies arī ebreju kultūras dienas, kas atklās un ļaus izbaudīt vissenākās tautas tradīcijas, vēsturi, virtuvi un mūziku. Visas pasākumu aktivitātes būs iedalītas simboliskos peronos un stacijās.

No pl. 18.00 līdz 23.00 Rīgas un Mihoelsa ielas krustojumā ar meistarklasēm un ebreju virtuves degustācijām darbosies „Kulināro sajūtu stacija, perons Nr. 1”. Šajā pat laikā Lāčplēša ielā darbosies „Ebreju kultūras vēsturiskā stacija, perons Nr. 2”.

Dodoties no vienas stacijas uz otru, Mihoelsa un Lāčplēša ielā pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties arī kvestā -- viktorīnā, Oskaram Strokam veltītā tango un ebreju dejas „Havanagila” meistarklasē, dzīvās mūzikas flešmobā, kā arī baudīt klaunu pārsteigumus „Mēs no KOKO planētas”.

No pl. 20.00 Mihoelsa un Lāčplēša ielas krustojumā uz skatuves savu darbību sāks „Ebreju kultūras, muzikālā stacija perons Nr. 3”, lai dāvātu ebreju dziesmas un dejas, kā arī jestro un smeldzīgo klezmeru mūziku.

Pl. 20.00 ar iespēju apskatīt dzelzceļa ritošo sastāvu sāksies arī Rīgas ielas pasākumi. Tie sāksies „Daugavpils stacijā, perons Nr. 4”, kur pirms 160 gadiem savu darbību uzsāka pirmais dzelzceļa posms Latvijā Sanktpēterburga--Dinaburga.

No pl. 20.00 līdz 23.00 dažādas aktivitātes varēs vērot arī „Alternatīvās mūzikas stacijā, perons Nr. 5” ar skatuvi Rīgas un Alejas ielas krustojumā un „Jauniešu radošajā stacijā, perons Nr. 6” ar koncertiem Rīgas un Viestura ielas krustojumā. Šajos pieturas punktos būs iespēja tikties ar Jāni Drēģeri (rock band), „Varang Nord” (metal), Reperi Ūgu, „Stoptime Dance Studio” un daudziem citiem.

Pasākumu gaitā to apmeklētāji tiek aicināti neaizmirst par distancēšanās noteikumu ievērošanu.