„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpils teātris sezonu turpinās ar iestudējumu „Mīlestība 32 m2”

11. septembrī Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde režisora Ivara Lūša iestudētai komēdijai krievu valodā „Mīlestība 32 m2”, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Izrādē ir apvienotas trīs krievu dramaturga Oļega Jerņeva lugas „Vakars ar vientuļo skaistulīti”, „Dīvainais viesis” un „Trešā acs”, kuras vēsta par komiskām dzīves epizodēm kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī.

Septembrī Daugavpils teātris ir uzaicināts piedalīties starptautiskā mākslu festivālā „Trans/missions”, kas šogad notiks Traķos, Lietuvā. Daugavpils teātris šajā festivālā piedalīsies ar iestudējumu „Tuvība” un īpašu muzikālo priekšnesumu, kurš iepazīstinās festivāla viesus ar Latgales folkloru un multikulturālajām tradīcijām.


Šosezon Daugavpils teātris turpina sadarbību ar režisoru Dž. Dž. Džilindžeru, kurš iestudē amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nīla Labuta lugu „Resnā cūka”. Melodrāma ar nosaukumu „XXL” vēstīs par tikko uzplaukušām jūtām starp vecpuisi Tomu un apaļīgu bibliotekāri Helēnu un sarežģīto iekšējo cīņu starp mīlestību un atkarību no apkārtējo cilvēku viedokļa. Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 25. septembrī. 

Rudenī Daugavpils teātrī taps arī neparasts iestudējums Oļega Šapošņikova režijā ar nosaukumu „Kaija. Izmeklēšana”. Šī izrāde būs skatāma divās daļās. Pirmā daļa būs ar nosacītu nosaukumu „Kaija-1” un tās pamatā -- Antona Čehova luga, savukārt „Kaija-2” pamatā būs Borisa Akuņina luga, kas ir Antona Čehova lugas savdabīgs turpinājums. Skatītāji tiks aicināti noskatīties abas šīs daļas, lai no pavisam jauna skatu punkta palūkotos uz tik labi pazīstamo stāstu un tā varoņiem. „Kaija-1” pirmizrāde notiks 10. oktobrī, savukārt otrās daļas pirmizrāde ir plānota novembrī.Daugavpils teātra trupai ir pievienojies aktieris Marģers Eglinskis, ar kura aktierspēli Daugavpils teātra skatītāji varēs iepazīties jau izrādē „Kaija. Izmeklēšana”.

Šosezon Daugavpils teātrī savu debiju režijā piedzīvos arī Latvijas Kultūras akadēmijas studente Endīne Bērziņa, kura iestudē Aleksandra Vampilova traģikomēdiju „Provinces anekdotes” latviešu valodā. Izrāde būs E. Bērziņas diplomdarbs.

Tā kā situācija ar koronavīrusa izplatību ir grūti prognozējama, tālākas nākotnes plānus Daugavpils teātra pagaidām neatklāj, taču norāda, ka viens no galvenajiem šīs sezonas mērķiem ir nospēlēt ārkārtējās situācijas laikā nenotikušās izrādes.