„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Aicina izvirzīt kandidātus pašvaldības apbalvojumiem

Daugavpils pašvaldība aicina izvirzīt kandidātus pašvaldības apbalvojumam “Gada balva” un "Goda daugavpilietis".

Saskaņā ar nolikumu par Daugavpils domes apbalvojumiem, “Gada balva” tiek piešķirta sešās nominācijās: “Izglītība”, “Kultūra”, “Sports”, “Tautsaimniecība”, “Sabiedriskā darbība”, “Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe”. Gada balvas saņēmējiem tiek piešķirta arī 500 eiro naudas balva.

Izvirzīt kandidātus apbalvojumam “Gada balva” var pašvaldības deputāti, komitejas, komisijas, Daugavpilī reģistrētas juridiskās personas, valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī iedzīvotāji -- ne mazāk kā piecas pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Daugavpils administratīvajā teritorijā.

Iesniedzot ierosinājumu, ir jānorāda apbalvojumam pieteiktās personas vārds, uzvārds, darba vieta, ieņemamais amats vai nodarbošanās, nominācija, kādā ierosināts piešķirt “Gada balvu” un apraksts par panākumiem un sasniegumiem, par kuriem persona tiek izvirzīta balvai.  

Ierosinājumi jāiesniedz līdz šī gada 15. oktobrim Daugavpils domes Informācijas birojā. Ierosinājumus izskatīs speciāli izveidota Apbalvojumu piešķiršanas padome, bet lēmumu par “Gada balvas” piešķiršanu pieņems deputāti domes sēdē.

“Gada balvas” saņēmēju sumināšana paredzēta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā. Apbalvojumu “Gada balva” dažādās nominācijās Daugavpils dome piešķir kopš 2010. gada.

Apbalvojumu "Goda daugavpilietis" piešķir fiziskām personām par sevišķiem nopelniem Daugavpils labā, kas izpaudušies valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā vai citā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība.

Kandidātus apbalvojumam "Goda daugavpilietis" var izvirzīt pašvaldības deputāti, domes komitejas, komisijas, Daugavpilī reģistrētas juridiskās personas, valsts un pašvaldību institūcijas, kā arī ne mazāk kā desmit pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Daugavpils administratīvajā teritorijā.

Kandidātu izvirzīšana notiek rakstiski, iesniedzot iesniegumu Daugavpils domē līdz 15. oktobrim. Iesniegtos pieteikumus apkopos un izvērtēs Apbalvojumu piešķiršanas padome. Pēc tam jautājums par apbalvojuma "Goda daugavpilietis" piešķiršanu tiks skatīts domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejā, bet galīgo lēmumu pieņems pašvaldības deputāti. Apbalvojuma "Goda daugavpilietis" ieguvējs saņems arī 1000 eiro naudas balvu.

Apbalvojumu "Goda daugavpilietis" piešķir vienu reizi piecos gados (pilsētas jubilejas gados), ne vairāk kā 15 personām. Šogad Daugavpils 745. jubilejas gadā šo apbalvojumu pasniegs valsts svētku svinību laikā novembrī.