„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Piecpadsmito reizi tiekamies rudens velšu izstādē

Rudens ir ražas laiks, un šogad mazdārziņu īpašniekus tas priecē. Ir bagātīga kartupeļu raža, netrūkst arī ogu, tomātu, gurķu, kabaču u.c., padevusies arī laba vīnogu raža. „Vārdu sakot, mazdārziņu īpašnieku pūles pavasarī un vasarā nav bijušas veltas,” saka Daugavpils invalīdu biedrības ilggadējā vadītāja Vanda Mihailova.

Invalīdu biedrība jau tradicionāli septembrī aicina uz ikgadējo izstādi „Rudens veltes”, turklāt šogad dārzeņu, ogu, puķu „vernisāža” notiks jau piecpadsmito reizi.

„Tas ir lieliski, ka cilvēkiem ir iespēja darīt iemīļoto darbu,” saka Vanda Mihailova, „vēl jo vairāk tāpēc, ka tie ir cilvēki ar ierobežotām iespējām. Vasarnīca un dārzs – tas ir mūsu glābiņš. Šeit mēs aizmirstam par savām slimībām, eksperimentējot, rakņājoties savā dārzā vai piemājas zemes gabalā. Savukārt septembrī vienmēr demonstrējam savus sasniegumus draugiem un kolēģiem.”

Izstāde „Rudens veltes” Daugavpils invalīdu biedrībā būs skatāma līdz 15. septembrim.