„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils novadā sekmēs nekustamo īpašumu apsaimniekošanu

Perspektīvā Daugavpils novadā lielāku uzmanību plānots veltīt nekustamo īpašumu un atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem, “Latgales Laikam” pavēstīja novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika.

Viņa informēja, ka pašvaldība ir nosūtījusi brīdinājuma vēstules visiem zemes īpašniekiem, par kuriem ir saņemta Lauku atbalsta dienesta informācija, ka viņu zeme nav sakopta. Jau šonedēļ pašvaldības speciālisti, uzaicinot piedalīties arī īpašniekus, apmeklēs minētās saimniecības, un gadījumā, ja zeme tiešām nebūs apstrādāta, gatavos ierosinājumus jautājuma izskatīšanai Administratīvajai komisijā.

Smags jautājums Daugavpils novadā ir arī nekustamā īpašuma – neapdzīvotu ēku apsaimniekošana. To īpašniekiem tiek sūtītas brīdinājuma vēstules, taču ne vienmēr īpašnieki uz tām atbilstoši reaģē. Grausti ir teju vai katrā pagastā, un vietvaras pārstāvju iespējas kaut ko pasākt, lai atrisinātu šo problēmu, ir visai ierobežotas.

Pašvaldībai vajadzētu izstrādāt kārtību un pieņemt lēmumu par ēku nojaukšanu, taču tas ir dārgs pasākums un arī mehānisms, kā atgūt īpašumu nojaukšanā ieguldītos līdzekļus, ir pasmags, uzsvēra V. Kezika.

Drīzumā Daugavpils novada Administratīvās komisijas darbiniekiem ir ieplānotas mācības Rīgā, kurās tiks izskatīts arī jautājums, kā risināt graustu problēmu.

Izskatīšanai Administratīvajā komisijā tiek gatavota arī kārtība, kā ierosināt lietas par nepienācīgu atkritumu apsaimniekošanu, kas ir vēl viena aktuāla problēma Daugavpils novadā.

Patlaban novadā ir visai daudz gadījumu, kad atkritumu radītājs nav noslēdzis nepieciešamos līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju, tādējādi nepildot likumiskās prasības. Daudz sūdzību pašvaldība saņem no SIA „Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” arī par to, ka uzņēmums ir spiests pārtraukt līgumu izpildi, jo otra puse nemaksā par pakalpojumu.

Patlaban ir izstrādāta kārtība, kā šādos gadījumos rīkoties. Kopā ar pagastu vadītājiem tā tiks izanalizēta, pēc tam tiks sākta administratīvo lietu ierosināšana, skaidroja izpilddirektore.