„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Grīvas baznīcā izskanēja koncerts par godu vecākiem

Tēva dienā, 13. septembrī, Grīvas Svētās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīca piedzīvoja sen nebijušu notikumu -- uzreiz pēc Svētās mises dievkalpojumā izskanēja garīgās mūzikas koncerts par godu vecākiem, kurā uzstājās St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas nopelniem bagātās vokālās pedagoģes Viktorijas Cīrules bijušie audzēkņi.

Koncertā skanēja Mendelszona, Vivaldi, Batmana, Stradellas, Duranda, Adanāna un citu pasaulslavenu mūziķu skaņdarbi, kurus izpildīja Natans Rasnačs, Līna Kuzņecova, Andris Bižāns, Maksis Krilovs, Olga un Jevgeņijs Salnas.

Viktorija Cīrule, kura pērn saņēma pašvaldības apbalvojumu “Mūža ieguldījums”, “Latgales Laikam” pastāstīja, ka viņai jau ļoti sen gribējies izdarīt baznīcai kaut ko labu, jo savulaik viņa kopā ar saviem vecākiem Irēnu un Staņislavu šajā dievnamā, kur viņi dziedāja baznīcas korī, pavadījusi daudz laika. Tā radusies ideja par piemiņas koncertu viņas vecākiem un tiem, kas devušies viņsaulē. Šo ideju atbalstījis arī priesteris Vjačeslavs Rosļaks.

“Piedalīties koncertā piedāvāju saviem bijušajiem audzēkņiem, kas nav aizbraukuši tālu projām un varēja izbrīvēt laiku dalībai koncertā. Gandrīz ar katru no viņiem savulaik ir strādāts pie kāda no garīgās mūzikas skaņdarbiem. Katram tika piedāvāts izpildīt koncertā kādu no iemīļotākajiem skaņdarbiem no sava repertuāra. Šādā veidā, savirknējot dalībnieku veiksmīgākos priekšnesumus, arī tapa koncerta programma,” atklāja Viktorija Cīrule.

Lielu paldies vokālā pedagoģe teica arī savai koncertmeistarei, St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas pedagoģei, Irēnas un Staņislava mazmeitai Ilonai Brokai, kura, nerēķinoties ar savu brīvo laiku, palīdzēja koncerta dalībniekiem sagatavoties priekšnesumiem.

Pēc koncerta Viktorija Cīrule, lai arī bija satraukusies, tomēr neslēpa savu gandarījumu par mākslinieku sniegumu. Viņa pastāstīja, ka, gatavojoties koncertam, liela uzmanība tikusi pievērsta tam, lai vokālisti savus priekšnesumus izpildītu ne tikai tehniski pareizi, bet arī dvēseliski. “Pēc koncerta sajutu atvieglojumu, jo viss pagāja labi. Bija sajūta, ka esmu izdarījusi kaut ko labu aizgājēju piemiņai, kas pelnījuši, lai viņus atceras,” teica Viktorija Cīrule.

Pēc koncerta priesteris uzdāvināja visiem tā dalībniekiem grāmatu “Jelgavas diecēze Latvijas simtgadei”.