„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Ilūkstē plāno turpināt ūdenssaimniecības tīklu paplašināšanu

Līdzko būs iespējams piesaistīt investīcijas, ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana Ilūkstē  tiks turpināta, “Latgales Laiku” informēja Ilūkstes novada pašvaldībā.

Laikraksta “Latgales Laiks” redakcija saņēma kādas lasītājas sūdzību par to, ka Ilūkstē daudzviet mājsaimniecībām nav pieejams pieslēgums ūdensvada un kanalizācijas tīkliem. Sūdzības autore vēlējās noskaidrot, kādēļ šāda situācija ir izveidojusies un kurš pie tā ir vainīgs.

Atbildot uz šo sūdzību, pašvaldības SIA “Ornaments” administrācijā, kas ir komunālo pakalpojumu sniedzējs Ilūkstes novadā, informēja, ka no 2008. līdz 2013. gadam  Ilūkstē  tika realizēts Eiropas Savienības atbalstīts ūdenssaimniecības tīklu paplašināšanas projekts, kura gaitā tika ierīkoti ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli vairākās pilsētas ielās.

Ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana  tika plānota arī turpmāk, taču  2014.--2020. gada Eiropas Savienības finanšu plānošanas periodā atbalstāmās darbības bija  kanalizācijas ārējo inženiertīklu paplašināšana un kvalitātes prasībām neatbilstošu kanalizācijas ārējo inženiertīklu pārbūve un atjaunošana, kuras ietvaros bija  iespējams paplašināt tikai kanalizācijas tīklus.

Līdzko būs iespējams piesaistīt investīcijas, ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana Ilūkstē tiks turpināta.