„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī sācis darbu jaunais Baltkrievijas ģenerālkonsuls

Daugavpilī sācis darbu jaunais Baltkrievijas ģenerālkonsuls Iļja Laputjs. Šonedēļ, 16. septembrī, viņš apmeklēja Daugavpils domi un iepazinās ar tās vadību, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Ar Baltkrievijas ģenerālkonsulu tikās domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs un priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis. Tikšanās gaitā Iļjam Laputjam bija iespēja noskatīties prezentāciju par Daugavpili. Ģenerālkonsuls tika iepazīstināts arī ar Daugavpils Baltkrievu kultūras centra aktivitātēm, pārrobežu projektu realizāciju un pašvaldības aktualitātēm.

Sarunas gaitā tika skarta arī “Covid-19” tēma. Ģenerālkonsuls informēja par situāciju Baltkrievijā, kaimiņvalsts mediķu darbu un pieredzi, tai skaitā vakcīnas testēšanu. Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs piedāvāja sarīkot attālinātu konferenci, lai Daugavpils un Baltkrievijas mediķi varētu dalīties pieredzē par darbu pašreizējā situācijā. Iļja Laputjs atbalstīja šo ideju un izteica priekšlikumu sagatavot  pašvaldības vēstuli, lai varētu tālāk strādāt pie šīs ieceres īstenošanas.

Tikšanās gaitā Baltkrievijas ģenerālkonsuls stāstīja arī par Baltkrievijas vīzu noformēšanas kārtību, kurā ir veiktas izmaiņas, par Latvijas uzņēmēju investīcijām Baltkrievijā un veiksmīgākajiem sadarbības piemēriem.

Līdz šim Iļja Laputjs sešus gadus nostrādāja Baltkrievijas vēstniecībā Rīgā.