„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

No 1. oktobra Daugavpilī samazināsies maksa par apkuri

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir apstiprinājusi pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli” piedāvātos jaunos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus, kas stāsies spēkā no 1. oktobra, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Līdzšinējais siltumapgādes tarifs Daugavpilī laika posmam no šī gada 1. oktobra līdz 31. decembrim bija 42,67 eiro par vienu megavatstundu (eiro/MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Savukārt jaunais tarifs minētajam laika posmam būs 41,63 eiro/MWh bez PVN. Tarifa samazinājums ir 2,8%.

Līdzšinējais siltumapgādes tarifs laika posmam no 2020. gada 1. janvāra bija 43,8 eiro/MWh bez PVN. Savukārt jaunais tarifs būs – 42,56 eiro/MWh bez PVN. Tarifa samazinājums ir 3,2%.

Samazināt siltumenerģijas tarifu PAS „Daugavpils siltumtīkli” izdevies sakarā ar iepērkamās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu.

Patlaban Daugavpilī ir viens no zemākajiem apkures tarifiem Latvijas lielajās pilsētās.