„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.8 °C
daļēji mākoņains

DRS par 1,4 miljoniem eiro paplašinās Intensīvās terapijas nodaļu

Lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, tostarp uzlabotu ārstniecības iestāžu infrastruktūru, Ministru kabinets atbalstījis 8,3 miljonu eiro piešķiršanu Veselības ministrijai. No minētās summas 1,4 miljoni eiro paredzēti Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) Intensīvās terapijas nodaļas paplašināšanai, izolācijas boksu izveidei un pacientu plūsmu nodalīšanai, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs norāda, ka ieplānotie darbi ļaus pielāgot slimnīcas darbu un infrastruktūru īpašiem apstākļiem epidēmiju, pandēmiju un karantīnas apstākļos, kā arī izveidot kopējo pacienta vitālo funkciju novērošanas un datu saglabāšanas sistēmu, kas ļaus tiešsaistē sekot pacientu stāvoklim un nepieciešamības gadījumā operatīvi veikt nepieciešamas darbības.

Līdz šim darbam ārkārtas situācijas apstākļos bija pielāgota slimnīcas loģistika un personāla darbs. Piešķirtais finansējums ļaus pielāgot arī infrastruktūru.

Par piešķirto papildu finansējumu paredzēts iegādāties multifunkcionālās gultas, centrālās novērošanas staciju un pacienta vitālo funkciju novērošanas monitoru, mākslīgās plaušu transporta ventilācijas ierīces, kas paredzētas neinvazīvai pacienta plaušu ventilācijai ar masku un invazīvai pacienta plaušu ventilācijai caur endotraheālo vai trahejas cauruli, mākslīgās plaušu ventilācijas ierīces intensīvās terapijas nodaļai, modulāru darba staciju infūzijas procesu nodrošināšanai, defibrilatoru un enterālās barošanas aprīkojumu.

Tāpat projektā paredzēta lifta ierīkošana esošajam stacionāram Infekcijas slimību korpusam ar atsevišķo piebrauktuvi un nojumi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta transportam, specializētas ventilācijas sistēmas izveidei.

Patlaban tiek gatavota tehniskā specifikācija, sludināti iepirkumi projektēšanai un gatavota iepirkumu dokumentācija aprīkojuma iegādei. Nepieciešamo iekārtu iegādi un būvdarbus plānots pabeigti un finansējums apgūt līdz 2021. gada beigām.

Tuvākajā laikā Daugavpils reģionālajai slimnīcai būs pieejams finansējums arī tehnoloģiju attīstībai un atjaunošanai un darbinieku kvalifikācijas celšanai. Nākamgad Eiropas Savienības fondu atbalstīto projektu ietvaros Veselības ministrija plāno investēt Daugavpils reģionālās slimnīcas attīstībā vēl 7,3 miljonus eiro.