„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Iedzīvotājiem nodarīto kaitējumu noteiks eksperti

Daugavpils dome nolēmusi piešķirt līdzekļus ekspertīzēm, lai noteiktu gaisa piesārņojuma un insolācijas (aptumšošanas) līmeni mājām Smilšu ielā, kas atrodas ceļa pārvada tuvumā.

Šīs pārbaudes jāveic, lai precīzi noteiktu iespējamo kaitējumu iedzīvotājiem un atbilstošās naudas kompensācijas summu. Joprojām turpinās iepirkums skaņas izolācijas normu pārbaudei.

Gaisa piesārņojuma, māju aptumšošanas un trokšņa līmeņa analīzes tiks veiktas  konkrētās adresēs, tādējādi kaitējuma novērtējums tiks aprēķināts individuāli.

Pašvaldībā ir saņemti 17 iesniegumi no jaunizbūvētā gaisa pārvada tuvumā esošo māju iedzīvotājiem, kuru tiesības aizskartas projekta realizēšanas gaitā, palielinājies noēnojums un pasliktinājies skats no logiem. Trīs māju īpašniekiem ir pretenzijas par to, ka būvniecības procesā radīto vibrāciju rezultātā māju sienas ir saplaisājušas.

Tikmēr estakādi veiksmīgi izmanto gan vieglās un kravas automašīnas, gan arī gājēji. Nekādas funkcionālas problēmas objektam nav novērotas.

Patlaban tiek apsvērtas arī iespējas uzstādīt zem tilta videonovērošanas kameras, kas kalpotu iedzīvotāju drošībai.

Lai transporta mezgls sasniegtu savu galveno mērķi un atslogotu pilsētas galveno transporta artēriju -- 18. novembra ielu, jāizbūvē savienojums arī ar Kandavas ielu pilsētas centrā. Šim nolūkam Daugavpils pašvaldība izsludinājusi atkārtotu iepirkumu būvprojekta izstrādei gaisa pārvadam, kas savienotu Smiltenes ielā izbūvēto riņķveida krustojumu ar Kandavas ielu.

Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā transporta mezgla otrā kārta -- savienojuma izbūve ar Kandavas ielu, varētu tikt realizēta tuvāko triju gadu laikā.