„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Atklāta Olimpiskā centra Rēzekne arēna

Rēzeknē atklāta Olimpiskā centra Rēzeknē arēna, kuras būvniecība izmaksājusi vairāk nekā 17 miljonus eiro. Sporta arēnas platība ir gandrīz 11 000 kvadrātmetri.

Jaunbūvē atrodas daudzfunkcionāla sporta zāle ar tribīnēm 727 skatītāju vietām, ledus arēna ar 568 skatītāju vietām, vingrošanas un trenažieru zāle, vieta sporta inventāra veikalam, sportistu ģērbtuves, tehniskās un palīgtelpas. Šeit ir arī ļoti skaists ziemas dārzs, kur cilvēkiem ir iespēja pasēdēt, atpūsties un nofotografēties.

Daudzfunkcionālajā sporta zālē var spēlēt basketbolu, futbolu, tenisu, volejbolu un florbolu. Līdz ar ledus arēnas izbūvi Rēzeknē tiks attīstīti arī jauni sporta veidi -- hokejs un daiļslidošana.

Olimpiskā centra Rēzekne pakalpojumus izmantos Sporta skolas audzēkņi un profesionālie sportisti, kā arī vispārizglītojošo skolu skolēni. Par maksu jauno sporta bāzi varēs izmantot arī pieaugušie. Jau tagad rēzekniešu un novada iedzīvotāju interese liecina, ka ledus halle un trenažieru zāle varētu būt labi apmeklēta.

Paredzams, ka ledus laukumu izmantos arī amatieru klubi no Rēzeknes un citām Latgales vietām. Piektdienās, sestdienās un svētdienās šeit paredzēta arī publiskā slidošana. Slidot gribētāji, kam nav savu slidu, šeit tās varēs iznomāt. Paredzēta ir arī slidu asināšana.

Realizējot projektu, veikta teritorijas apzaļumošana aptuveni 10 000 kvadrātmetru platībā ar pastaigu takas un atpūtas zonas izveidi, kā arī ceļu un laukumu apbūve 16 000 kvadrātmetru platībā ar vietu vairāk nekā 100 autostāvvietām, piecām autobusu stāvvietām un velosipēdu novietnei pie ēkas ieejas.

Kopā ar jau iepriekš izbūvēto futbola laukumu, sporta viesnīcu un atklāto peldbaseinu jaunbūve veidos vienu no modernākajiem sporta kompleksiem Latgalē. Daudzfunkcionālā kompleksa apsaimniekošanai izveidotas vairāk nekā 20 jaunas darbavietas.   

Olimpiskā centra Rēzekne būvniecība sākās pirms trim gadiem, būvdarbus veica SIA “Arčers”, Tehnisko projektu sporta būvei izstrādāja arhitektu birojs SIA “Rem Pro”.

Komentāri

01.10.2020 09:11
J
Jauki! Biedzot tas ir noticis! Vislielākais prieks par ledus halli. Galu galā, Rēzeknē vēl pirms halles bija vairāki amatieru hokeja klubi (teiksim labāk - komandas). Žēl, ka tik maz sēdvietu, bet laikam tā ir Latvijas haļļu (izņemot Ventspils un Arēna Rīga) īpatnība.