„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Daugavpils reģionālajā slimnīca atceļ pacientu apmeklēšanu un ģimenes dzemdības

Daugavpils reģionālajā slimnīcā ir aizliegta pacientu apmeklēšana slimnīcas nodaļās, ģimenes dzemdības, kā arī valsts neapmaksājamo pavadošo personu atrašanas kopā ar pacientu, izņemot valsts apmaksātās pavadošās personas atrašanos pie pacienta, kuram ir mobilitātes traucējumi vai citas īpašas vajadzības, kā arī pavadošās personas atrašanos pie bērna līdz septiņu gadu vecumam diennakts stacionārā.

Ārstniecības iestrādē “ Latgales Laiku” informēja, ka ierobežojošie pasākumi slimnīcā ieviesti, lai mazinātu “Covid-19” izplatīšanās riskus un lai Daugavpils reģionālā slimnīca arī turpmāk spētu pilnvērtīgi un nepārtraukti nodrošināt neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, novēršot ārstniecības personu inficēšanos vai piespiedu pašizolāciju.

Pacientu apmeklēšana būs iespējama tikai gadījumos, kad, atbilstoši konkrēta pacienta individuālajām medicīniskajām indikācijām, letāls iznākums nav novēršams, lai, ievērojot ētikas normas, ļautu pacienta radiniekiem atvadīties no tuvinieka. Katru šādu apmeklēšanas gadījums konkrēta pacienta ārstējošais ārsts iepriekš saskaņos ar slimnīcas vadību.