„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
apmācies

Rēzeknē norisinājās iespēju festivāls “Uzņēmēju dienas Latgalē 2020”

25. un 26. septembrī jaunatklātā Olimpiskā centra Rēzekne telpās norisinājās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizētais iespēju festivāls “Uzņēmēju dienas Latgalē 2020”, kura gaitā tika organizēts biznesa forums, Rēzeknes veiksmīgāko uzņēmēju sveikšana, kā arī citas aktivitātes. Pasākumu apmeklēja arī Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Uzrunājot pasākuma dalībniekus, Valsts prezidents pateicās reģiona uzņēmējiem, kas šeit darbojas un sekmē reģiona attīstību. Viņš norādīja, ka Rēzekne un Latgale ir izdevīga uzņēmējiem arī saistībā ar šeit darbojošos speciālo ekonomisko zonu, kas rada labvēlīgu nodokļu režīmu. Savukārt Olimpiskā centra Rēzekne izbūve veicināšot Rēzeknes un visas Latgales vilkmi.

Uzņēmējiem ir nepieciešamas labas idejas un šajā pasākumā tās var smelties. Egils Levits pieļāva, ka pasākuma dalībnieki, skatoties ar savu uzņēmēja aci, izstādē noteikti atradīs ko jaunu savam biznesam.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, uzrunājot klātesošos, norādīja, ka, izņemot iespēju festivālu, Rēzeknē vienlaicīgi viesojas arī Ziemeļvalstu vēstnieki Ziemeļvalstu dienu ietvaros, Valsts prezidents un Latgales pašvaldību vadītāji. Turklāt šāda sakritība nav nejaušība, jo pašvaldība jau gadiem mērķtiecīgi ir tiekusies uz šo rezultātu, lai Rēzekne kļūtu nevis par teorētisku, bet gan par faktisku attīstības centru -- vietu, kur var notikt visdažādākie pasākumi, kur cilvēki, tai skaitā uzņēmēji, var rast jaunas iespējas. Tāds arī ir bijis viens no pašvaldības galvenajiem uzdevumiem un stratēģiskajiem mērķiem.

Pašvaldības vadītājs pauda gandarījumu par to, ka kopīgais veikums un piedāvājums nav palicis nepamanīts, ka Rēzekne turpina strauji attīstīties, turklāt ne tikai tajā jomā, par kuru ir atbildīga pašvaldība. Pilsētā aktīvi attīstās arī uzņēmējdarbība, veiksmīgi darbojas lieli uzņēmumi -- „Rēzknes gaļas kombināts”, kokapstrādes uzņēmums „Verems” un metālapstrādes uzņēmums „Leax”. Apmeklējot uzņēmumu „Leax”, kur darbojas manipulatori un ražo gatavo produkciju, pat grūti iedomāties, ka mēs atrodamies Rēzeknē.

Aleksandrs Bartaševičs norādīja, ka pašvaldībai ir izveidojusies laba sadarbība ar uzņēmējiem, kā arī pauda cerību, ka uzņēmēji būs mazāk kautrīgi, vairāk interesēti un izmantos visas iespējas, ko viņiem piedāvā pašvaldība.

Iespēju festivāla “Uzņēmēju dienas Latgalē 2020” ietvaros tika godināti arī vietējie uzņēmēji, pasniedzot apbalvojumu “Rēzeknes Gada uzņēmējs” septiņās nominācijās. Nominācijā “Par individuālu pieeju pakalpojumu sniegšanā” to saņēma SIA “Fishboat”, “Par efektīvu uzņēmuma pārvaldīšanu” -- SIA “OptoElektronika LV”, “Sociāli atbildīgākais uzņēmums” -- SIA “RGK”, “RSEZ gada uzņēmums” -- AS „Rēzeknes dzirnavnieks”, “Gada stabilākais uzņēmums” -- SIA “Zeltene”, “Uz klientiem vērstākais uzņēmums” -- SIA “Enjoy” un “Par tradīciju saglabāšanu” -- SIA “Vecā maiznīca”.

Pasākuma gaitā apmeklētājiem klātienē bija iespēja iepazīties ar Latgales reģiona un citu Latvijas uzņēmumu piedāvājumu. Šogad Rēzeknē ar sev raksturīgo produkciju un piedāvājumu iepazīstināja dalībnieki no Balvu, Daugavpils, Līvānu, Ludzas, Preiļu un citiem Latgales novadiem. Tādējādi izstādes apskate bija kā ceļojums, kas sniedz ieskatu par reģionam raksturīgo un rosina vairāk uzzināt un iepazīt.