„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Ruģeļos sākusies aizsargdambja būvniecība

Ruģeļos sākusies aizsargdambja būvniecība.

Ruģeļos sākusies aizsargdambja būvniecība trīs kilometru garumā, no Ruģeļu ūdenskrātuves līdz Meļņičkas upei, Daugavas labajā krastā aktīvi strādā specializētā tehnika, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Par aizsargdambja nepieciešamību pilsētā tika diskutēts daudzus gadus. Plānots, ka šis uzbērums kalpos ne tikai kā barjera pavasara plūdiem, bet arī kļūs par vietu patīkamām pastaigām un braucieniem ar velosipēdu.

Patlaban krasts tiek attīrīts no krūmiem un kokiem, kas traucē būvniecībai. Koksne tiek nogādāta Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes noliktavā. Pie Meļņičkas upes tiek uzstādīta sūkņu stacija, savukārt netālu no Ruģeļu ūdenskrātuves tehnika attīra plašu zemes platību. Pēc būvnieku ierosinājuma šeit, bez jebkāda projekta sadārdzinājuma, var izveidot atsevišķu atpūtas zonu ar nelielu ūdenskrātuvi. Darbus veic uzņēmums SIA “Valkas meliorācija”.

Ruģeļu aizsargdambja būvniecībai jānoslēdzas nākamā gada novembrī.