„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Sācies darbs pie pašvaldība nākamā gada budžeta izveides

Sācies darbs pie pašvaldība nākamā gada budžeta izveides.

Aizvadītajā nedēļā notika Daugavpils domes Budžeta komisijas pirmā sēde, kurā tika skatīta šī gada budžeta izpilde un sākts plānot 2021. gada budžets, pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Sakarā ar „Covid-19” izplatību pilsētā nenotika daudzi pasākumi, tāpēc pašvaldības šī gada budžetā ir radusies aptuveni 600 000 eiro ekonomija.

Savukārt, runājot par pašvaldības nākamā gada budžetu, Igors Prelatovs kritiski vērtēja lēmumu samazināt pašvaldībām finansējuma daļu no iedzīvotāju ieņēmumu nodokļa, lai uz tā rēķina palielinātu atalgojumu mediķiem un pedagogiem.

Ja finansējums, ko pašvaldība saņems no Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda, paliks šīgada līmenī, tad arī pašvaldības nākamā gada budžets varētu saglabāties iepriekšējā gada apmērā.

Budžeta komisija turpmāk sapulcēsies katru otrdienu. Sanāksmēs tiks apspriesti visu iestāžu un pašvaldības uzņēmumu budžets, pakāpeniski plānojot 2021. gada budžetu.

Daugavpils pašvaldības šī gada plānotais budžets ir teju 131 miljons eiro.