„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Daugavpilī izsniegti 6000 siekalu testi “Covid-19” noteikšanai

Kopš 3. oktobra, kad Daugavpilī sākās siekalu testu izsniegšana “Covid-19” noteikšanai, pilsētā ir izsniegti vairāk nekā 6000 siekalu testu, „Latgales Laiks” noskaidroja E. Gulbja laboratorijas Daugavpils filiālē.

Cik no šiem testiem ir bijuši pozitīvi, laboratorijā nemācēja pateikt, vien paskaidroja, ka par izmeklējumu rezultātiem tiek informēts Slimību profilakses un kontroles centrs, kur tiek apkopota statistika par diennakti.

Siekalu testus “Covid-19” noteikšanai Daugavpilī izsniegšanu nodrošina E. Gulbja laboratorija Smilšu ielā 94A, Saules ielā 37 un Raipoles ielā 11A. Laboratorijas speciālisti arī sniedz informāciju, kā rīkoties, kā nodot testu, kur to nogādāt un kā saņemt atbildi.

Izmantojot siekalu testu, ir atklāts viens ar “Covid-19” saslimis darbinieks Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā. Līdz ar to no 5. oktobra iestāde drošībai ir slēgta. Lai noskaidrotu situāciju muzejā, visi muzeja darbinieki nodos siekalu testus.


5. oktpbrī Daugavpilī “Covid-19” situācijas dēļ tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā

piedalījās arī Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvji. Sanāksmē tika pārrunāti pirmie masveida testēšanas rezultāti un lemts, kādi “Covid-19” ierobežošanas pasākumi vēl ir nepieciešami.

Pēdējās dienās Daugavpilī ir reģistrēts viens no lielākajiem “Covid-19” gadījumu skaita pieaugumiem, un līdz svētdienai bija zināms, ka ar “Covid-19” ir saslimuši 125 daugavpilieši.


“Covid-19” izplatības dēļ Daugavpilī un arī Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēki, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem.