„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

„Pilskalnes Siguldiņā” atjaunos tūrisma takas „Sprīdītis” infrastruktūru

Īstenojot divus Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstītus projektus, dabas liegumā „Pilskalnes Siguldiņa” tiks atjaunota tūrisma takas „Sprīdītis” infrastruktūra un veikts gājēju tiltu remonts, “Latgales Laiku” informēja Ilūkstes novada pašvaldībā.

Projekta „Dabas lieguma „Pilskalnes Siguldiņa” tūrisma takas „Sprīdītis” infrastruktūras atjaunošana” gaitā plānots pārbūvēt kāpnes aptuveni 230 metru kopgarumā, laipas uz balstiem ar laipu paplašinājumiem aptuveni 100 metru kopgarumā, barjeras gravu un stihiski neatļauto taku norobežošanai 240 metru kopgarumā, kā arī atjaunot atpūtas vietas, izvietojot 14 solus un četrus galdus. Projektā tiks atjaunotas un papildinātas arī 15 informatīvās plāksnes, kas ietvers informāciju par dabas procesiem un dabas liegumā sastopamajām dabas vērtībām.


Savukārt projekta „Gājēju tiltu remonts dabas lieguma „Pilskalnes Siguldiņa” tūrisma takā „Sprīdītis”” gaitā tiks veikts divu gājēju tiltu remonts dabas lieguma „Pilskalnes Siguldiņa” tūrisma takā „Sprīdītis”,

nomainot bojātās tiltu detaļas.


Projektu mērķis ir mazināt antropogēno ietekmi uz dabas lieguma „Pilskalnes Siguldiņa” biotopu un aizsargājamām sugām, izglītot sabiedrību par dabas vērtībām un procesiem dabas liegumā, kā arī dabas vērtību saglabāšanas nepieciešamību. Tādējādi veicināt ilgtspējīgu tūrisma attīstību, ievērojot vides aizsardzības prasības, biotopu daudzveidības saglabāšanas un ekosistēmas aizsardzības principus.


Projekta „Dabas lieguma „Pilskalnes Siguldiņa” tūrisma takas „Sprīdītis” infrastruktūras atjaunošana” kopējās izmaksas ir 27 199 eiro, bet projekta „Gājēju tiltu remonts dabas lieguma „Pilskalnes Siguldiņa” tūrisma takā „Sprīdītis”” kopējās izmaksas -- 24 000 eiro. Projektus plānots īstenot līdz 2021. gada nogalei.