„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.4 °C
skaidrs laiks

Rīgas ielas posmu sola nodot ekspluatācijā līdz oktobra beigām

Rīgas ielas posmu no Cietokšņa ielas līdz Ģimnāzijas ielai, kur jau ilgāku laiku notiek intensīva transporta kustība, pastaigājas iedzīvotāji un darbojas āra kafejnīcas, beidzot plānots nodot ekspluatācijā.

Daugavpils domes vadības preses konferencē domes izpilddirektore Sabīne Šņepste žurnālistiem pastāstīja, ka Komunālās saimniecības pārvalde kopā ar būvdarbus veikušo SIA „Labiekārtošana D” ir sagatavojusi visu nepieciešamo dokumentāciju, kas vajadzīga objekta nodošanai ekspluatācijā.


SIA „Labiekārtošana D” valdei ir uzdots līdz 15. oktobrim iesniegt Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā visu nepieciešamo dokumentāciju, pēc kā objektam desmit dienu laikā ir jābūt nodotam.

Sākotnēji ielas nodošana ekspluatācijā bija plānota aprīļa beigās, taču process ievilkās. Kavēšanās iemesli ir bijuši saistīti gan trūkumu novēršanu objektā, gan arī ar dokumentu kārtošanu.

Rekonstrukcijas darbu gaitā minētajā ielas posmā ir izbūvētas nepieciešamās inženierkomunikācijas, ieklāts bruģis un asfalts, iestādīti koki, uzstādīti soliņi un miskastes. Rekonstruētajā Rīgas ielas posmā ir uzstādītas arī ziedu piramīdas.

Rīgas ielas posmā no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai rekonstrukcijas darbu izmaksas ir 456 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.