„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Daugavpilī renovēs Ģimenes atbalsta centra ēku

Tuvākajā laikā Daugavpilī sāksies remontdarbi pašvaldībai piederošajā daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā Šaurajā ielā 26, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Patlaban ēkas pirmajā stāvā darbojas Sociālā dienesta ģimenes atbalsta centrs -- patversme, bet otrajā stāvā atrodas grupu dzīvokļi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt trešā, ceturtā un piektā stāva telpas, kur kādreiz bija kopmītnes, nu jau vairākus gadus stāv tukšas.

Projekta realizācijas gaitā šajos trīs stāvos tiks izveidoti 53 mazgabarīta vienistabas un divistabu dzīvokļi, kuros plānots izmitināt cilvēkus ar īpašām vajadzībām, vientuļos pensionārus un ģimenes ar bērniem. Obligāts nosacījums izmitināšanai būs ienākuma avota esamība, lai cilvēki varētu veikt komunālos maksājumus.

Projekta gaitā tiks nosiltināts ēkas jumts un fasāde, atjaunota ventilācijas un apkures sistēma. Trešajā, ceturtajā un piektajā stāvā paredzēts nomainīt logus un pārveidot telpu plānojumu.

Lai maksimāli pielāgotu telpas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tiks ierīkots lifts no pagrabstāva līdz piektajam stāvam un izbūvēts jauns pacēlājs pie galvenās ieejas. Arī sanitārās telpas būs pielāgotas cilvēkiem ratiņkrēslos.

Ēkai piegulošā teritorijā tiks paplašināti gājēju celiņi un priekšlaukums, izveidotas jaunas puķudobes un uzstādīti soliņi atpūtai.

Projekta realizācijas rezultātā pašvaldība varēs sniegt iedzīvotājiem  plašāku atbalstu dzīvokļu jautājuma risināšanā.