„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Gājēju ietves renovācija un teritorijas apzaļumošana Dagdā

Gājēju ietves renovācija un teritorijas apzaļumošana Dagdā.

Dagdas iedzīvotāju grupa “Daudzdzīvokļu mājas Asūnes ielā 2 iedzīvotāji” pašvaldības projektu konkursa “Sabiedrība ar dvēseli 2020” ietvaros saņēma līdzfinansējumu 500 eiro apmērā un veiksmīgi realizēja projektu “Daudzdzīvokļu mājas Asūnes ielā 2, Dagdā, gājēju ietves renovācija un teritorijas apzaļumošana,” ziņo Dagdas novada pašvaldība.

Projekta īstenošanas rezultātā mājas Asūnes ielā 2, Dagdā, pagalmā tika demontētas vecās ietves betona apmales un uzstādītas jaunās ietves abās pusēs aptuveni 50 m garumā, ietves virsmas segums tika apstrādāts ar bitumu un šķembām. Īstenojot projektu, ir likvidētas vecajā segumā izveidojušās bedres, plaisas, sadrupušās malas. Līdz ar to mājas iedzīvotāji un viesi var droši un ērti pārvietoties šajā teritorijā. Tika sakārtota arī ietvei piegulošā teritorija. Renovētā ietve un sakārtotā teritorija uzlabo arī pilsētas kopējo vizuālo tēlu un rāda labu piemēru arī citām mājām Dagdā -- ar projektu palīdzību uzlabot pilsētas infrastruktūru.