„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Izstrādās Kandavas un Smiltenes ielas savienojuma būvprojektu

Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti atbalstīja lēmumprojektu par līdzekļu ieplānošanu Komunālās saimniecības pārvaldes budžetā Smilšu un Smiltenes ielas ceļu pārvada turpinājuma, kas savienos Kandavas un Smiltenes ielas, būvprojekta izstrādei.

Konkursā par būvprojekta izstrādi ir uzvarējusi piegādātāju apvienība “BVT”. Būvprojekta izstrādei nepieciešamā summa ir 422 810 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Minētā naudas summa tiks sadalīta uz diviem gadiem -- puse 2021. gadā un puse 2022. gadā.

Maija beigās Daugavpilī satiksmei Piena kombināta mikrorajonā tika atvērta liela estakāde, tādējādi nododot ekspluatācijā 13,5 miljonu eiro vērto projektu "Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielas krustojumam".

Ja būvprojekta izstrādei nepieciešamo finansējumu pašvaldība paredzējusi savā budžetā, tad finansējumu pārvada būvniecībai paredzēts piesaistīt no Eiropas Savienības struktūrfondiem. Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā transporta mezgla otrā kārta – savienojuma izbūve ar Kandavas ielu, varētu tikt realizēta nākamo triju gadu laikā.