„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Tuvojas noslēgumam Dzimtsarakstu ēkas rekonstrukcija

Energoefektivitātes paaugstināšanas projektā Daugavpilī tuvojas noslēgumam Dzimtsarakstu nodaļas ēkas rekonstrukcija Raiņa ielā 27, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projekta gaitā “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā Raiņa ielā 27, Daugavpilī” ir nosiltināta ēkas fasāde, nomainīti logi, modernizētas apkures, ventilācijas un apgaismojuma sistēmas. Lai ceremonijās varētu piedalīties arī cilvēki ar kustību traucējumiem, ir izbūvēts pacēlājs. Līdz darbu noslēgumam ir atlicis vien uzpost kāpnes un pabeigt kosmētisko remontu.

Rekonstrukcijas darbu gaitā ir saglabāta vitrāža lielajā zālē, kā arī vairāki citi vēsturiski nozīmīgi elementi. Drīzumā uz ēkas fasādes atkal tiks uzstādīts tēlnieka Induļa Folkmaņa veidotais bareljefs. Pārējais iekārtojums tiks pārveidots un modernizēts, dāvājot daugavpiliešiem krāšņu vietu, kur svinīgā gaisotnē reģistrēt laulību. Atjaunota tiks arī „šampanieša zāle”, kas funkcionēja kādu laiku pēc nodaļas atvēršanas, bet pēc tam bija slēgta.

Jau pēc pāris mēnešiem remontdarbus plānots pilnībā pabeigt. Pēc objekta nodošanas ekspluatācijā telpās uzstādīs jaunas mēbeles un Dzimtsarakstu nodaļa atkal būs gatava uzņemt apmeklētājus.

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas ēka uzbūvēta 1982. gadā un kopš tā laika nebija pieredzējusi nevienu kapitālo remontu. Tās rekonstrukcija tika uzsākta pērn pavasarī. Būvdarbu veicējs ir SIA „Vanpro”, būvuzraudzību objektā nodrošina SIA „INRI”, bet autoruzraudzību -- SIA „JOE” un SIA „Attīstības grupa”.

Projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā Raiņa ielā 27, Daugavpilī” mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu un pašvaldības izdevumu par siltumapgādi, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu Dzimtsarakstu nodaļas ēkā. Tā kopējās izmaksas ir 1 193 846 eiro.