„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Daugavpilī sākusies apkures sezona

Sakarā ar gaisa temperatūras pazemināšanos šonedēļ visās mājās, kuras apsaimnieko Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums (DDzKSU), ir pieslēgta apkure, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Atkarībā no siltummezglu iestatījumiem siltuma padeve mājai pielāgojas dažādai āra gaisa temperatūrai. Izmantojot standarta iestatījumus, siltummezgls ieslēdzas pie +8 grādiem pēc Celsija, bet izslēdzas pie +10 grādiem. Šos parametrus iespējams mainīt atbilstoši iedzīvotāju vēlmēm.

Patlaban Daugavpilī siltumu saņem jau vairāk nekā 120 daudzdzīvokļu mājas, kas atrodas DDzKSU apkalpošanā. Apkures pieslēgšanu ir uzsākuši arī kooperatīvi un tās mājas, ar kuru apsaimniekošanu nodarbojas privātie uzņēmumi.

Lai mainītu apkures pieslēgšanas datumu savā mājā, dzīvokļu īpašnieki līdz 12. oktobrim varēja uzrakstīt iesniegumu un izvēlēties savu datumu apkures sistēmas ieslēgšanai. Šo iespēju izmantoja tikai viena daudzdzīvokļu māja.

DDzKSU atgādina, ka apkures pieslēgšana nenozīmē siltuma padevi visu diennakti --  tas ir atkarīgs no siltummezgla regulējuma un laika apstākļiem. Samaksa tiek veikta tikai par patērēto siltumenerģiju. Tostarp ilgstoša siltuma padeves atlikšana vēlāk var ietekmēt apkures rēķinus, jo aukstas mājas iesildīšanai nepieciešams ievērojami vairāk resursu.

Patlaban Daugavpilī ir zemākais siltumenerģijas tarifs Latgalē un viens no zemākajiem tarifiem Latvijā – 41,63 eiro par vienu megavatstundu. Salīdzinot ar pagājušās apkures sezonas sākumu, siltumenerģijas tarifs ir par 14% zemāks.