„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. septembris
Svētdiena
Mihails, Miķelis, Miks, Mikus
+11.2 °C
apmācies

Daugavpils zobārstniecības poliklīnikā koplietošanas telpās uzstādīs baktericīdās lampas

Lai mazinātu “Covid-19” izplatību, Daugavpils zobārstniecības poliklīnika veic iepirkumu baktericīdo lampu iegādei, kādas jau ir uzstādītas kabinetos un kuras turpmāk tiks uzstādītas arī koplietošanas telpās, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Ņemot vērā ciešo kontaktu ar pacientiem, zobārstniecības poliklīnikā ir ieviesta īpaši stingra kontrole, visi darbinieki lieto ne tikai medicīniskās maskas, bet arī īpašus sejas aizsargus. Dezinfekcijas līdzekļi ir uzstādīti visos stāvos, pirmajā stāvā ir arī bezkontakta izsmidzinātājs. Pirms procedūru uzsākšanas katram pacientam tiek izsniegts īpašs mutes skalošanas līdzeklis, savukārt uzgaidāmajās telpās apmeklētāji atrodas drošā attālumā cits no cita.

Stingri drošības pasākumi ieviesti arī Daugavpils bērnu veselības centrā, kas ir pilnībā nodrošināts ar visiem aizsardzības līdzekļiem. Masku nēsāšana šeit ir obligāta gan bērniem, gan vecākiem, kuri viņus pavada. Gadījumos, kad bērniem tiek novērotas akūtu elpceļu slimību pazīmes, konsultācijas tiek mēģināts sniegt attālināti. Tajā pašā laikā pieaugušie, kuri Daugavpils bērnu veselības centrā izmanto ģimenes ārstu pakalpojumus, to joprojām var darīt.

Sejas maskas lietošana ir obligāta arī apmeklējot Centra poliklīniku, kur tiek rūpīgi uzraudzīta gan distances ievērošana, gan arī tiek veikta roku un kontaktvirsmu regulāra dezinficēšana. Lai saņemtu jebkuru ambulatoro pakalpojumu, ir nepieciešama iepriekšēja pierakstīšanās. Plānveida izmeklējumu rezultātus ir iespējams saņemt arī attālināti, izmantojot medicīniskās diagnostikas informācijas sistēmu “DataMed”.

Arī pārējās pilsētas medicīnas iestādēs paaugstinātas saslimstības ar “Covid-19” apstākļos ievēro Ministru kabineta un Nacionālā veselības dienesta noteiktos drošības pasākumus. Atbildīgie darbinieki nodrošina kontroli, lai pacienti tiktu pieņemti saskaņā ar grafiku un, ja nepieciešams, izsniedz individuālos aizsardzības līdzekļus. Ieeja medicīnas iestādēs ir atļauta tikai sejas maskās.

Mediķi atgādina, ka visu drošības pasākumu ievērošana un savas veselības novērtēšana pirms medicīnas iestādes apmeklēšanas ir svarīga, lai aizsargātu medicīnas darbinieku veselību un nodrošinātu nepārtrauktu medicīnisko palīdzību.