„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpilī tiek plānoti pasakaini Ziemassvētki

Pēdējā laikā Ziemassvētkiem Daugavpilī tiek izvēlēta kāda konkrēta tēma, un šogad tie tiek plānoti pasakaini, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Lai arī vēl ir tikai rudens, gatavošanās Ziemassvētkiem pilsētā norit pilnā sparā. 15. oktobrī Daugavpils domē notika darba grupas tikšanās, kurā tika spriests par svētku dekoriem, kas šogad rotās pilsētu.

Pasaku motīvi ienāks pilsētas ielās, parkos un skvēros-- jaunu rotu iegūs Slavas skvērs, dažādos pilsētas mikrorajonos iemirdzēsies svētku egles, krāšņāka kļūs arī Rīgas un Saules ielas rota. Jaunās gaismās iemirdzēsies Daugavpils galvenā Ziemassvētku egle Vienības laukumā. Plašāks kļūs arī Pasaku mežs tai blakus.

Lielas pārvērtības piedzīvos Pumpura skvērs, kur apmetīsies pasaku dzīvnieki, un pašā ziemas vidū, kā pēc labā burvja mājiena, uzplauks krāšņa vasaras ziedu pļava. Līdz nepazīšanai pārvērtīsies arī Dubrovina parks -- pasaka te ienāks, izgaismojot kokus un alejas. Parka apmeklētājus pārsteigs brīnumkariete un citi brīnumi, kas te būs ik uz soļa.

Pilsētā plānots izsludināt arī Ziemassvētku noformējuma konkursu. Pašvaldības vadība aicina Daugavpils iedzīvotājus, uzņēmumus un organizācijas iesaistīties kopīgajā svētku noskaņas radīšanā, ļaujot brīnumam ienākt pilsētā un cilvēku sirdīs.