„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Aušanas iemaņas Robežnieku pagasta iedzīvotājiem

Pēc Līgo svētkiem Robežnieku pagasta jaunieši kopā ar Tautas nama radošajiem kolektīviem uzsāka projekta „Sešu tautisko plecu lakatu aušana no vilnas diegiem Robežnieku kultūras nama sieviešu vokālajam kolektīvam Indras darbnīcā” realizāciju, kas tapis konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” ietvaros, stāsta Krāslavas novada pašvaldībā.

Sadarbojoties ar Indras aušanas darbnīcas vadītāju Olgu Joksti, projekta dalībnieki guva pirmās iemaņas tautas daiļamatu meistarībā, aušanā. Notika gan individuālās, gan grupas nodarbības. Debašu rezultātā tika izvēlētas diegu krāsas un lakatu ornaments.

Darbs bija laikietilpīgs, bet ļoti interesants. Nodarbību skaitu vajadzēja palielināt sakarā ar “Covid-19” situāciju, turklāt projekta dalībniekiem nebija nekādu sākotnējo iemaņu aušanā.

Projekta izskaņā tika noausti seši brīnišķīgi tautiski plecu lakati, ar kuriem rotāsies sieviešu vokālā kolektīva dalībnieces.