„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Daugavpilī turpinās bērnu rotaļu laukumu sakārtošana

Daugavpilī dažādos pilsētas mikrorajonos dzīvojamo māju pagalmos turpinās bērnu rotaļu un sporta laukumu sakārtošana, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Patlaban aktīvi darbi norit Jaunajā  Forštatē, Jaunbūvē, Ķīmiķu mikrorajonā (Zeļinska skvērs) un Križos.

Jaunajā Forštatē, Piekrastes ielas pagalmā, tiek veidots plašs daudzfunkcionāls bērnu laukums, ko šī mikrorajona iedzīvotāji gaidījuši jau sen. Tas tiks aprīkots ar dažādiem rotaļu elementiem. Saskaņā ar līgumu darbi ir jāpabeidz līdz novembra beigām, pirms tehnoloģiskā pārtraukuma.

Līdzīgi darba izpildes termiņi attiecas arī uz bērnu rotaļu laukumu Tukuma ielas māju pagalmā. Šeit pamesta pagalma hokeja laukuma vietā tiks izveidota moderna vieta rotaļām.

Tuvākajās dienās plānots sākt darbus arī Zeļinska skvērā, kam nākotnē jākļūst par Ķīmiķu mikrorajona rotu. Veco konstrukciju demontāža jau ir noslēgusies. Tagad ir jāveic ģeodēziskie mērījumi un jāsāk vecā asfalta noņemšana. Atjaunotajā skvērā paredzēts izbūvēt gājēju celiņus, ierīkot autostāvvietu 33 automašīnām, uzstādīt jaunu apgaismojumu un uzbūvēt modernu bērnu rotaļu laukumu.

Savukārt Križu mikrorajonā drīz jāsākas jauna minifutbola laukuma izveidei, kuru jau sen lūdza vietējie iedzīvotāji. Tas tiks ierīkots pašreizējā basketbola laukuma vietā, kas nav pieprasīts bērnu un jauniešu vidū.