„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Pašvaldības iestāžu budžets nākamgad varētu būtiski samazināties

Pašvaldības budžeta iestādēm dots uzdevums, plānojot nākamā gada budžetu, samazināt izdevumus par 15% līdz 25%, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem pavēstīja domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis norādīja , ka 2021. gada budžetā ir paredzēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcijas samazināšana starp valsts un pašvaldības budžetu, kā rezultātā pašvaldības daļa samazināsies par 5%. Tas radīs noteiktas problēmas, kuras nāksies risināt.

Savukārt Igors Prelatovs piebilda, ka papildu slogu pašvaldības budžetam nākamgad radīs arī nepieciešamība nodrošināt minimālās darba algas palielinājumu, kas pašvaldības budžetā prasīs divus miljonus eiro papildu finansējumu.

Savukārt garantētā minimālā ienākuma palielinājuma nodrošināšanai pašvaldībai būs nepieciešami vēl papildu 350 000 eiro.

Daugavpils domes Budžeta komisija sapulcējas katru otrdienu. Sanāksmēs tiek apspriesti visu iestāžu un pašvaldības uzņēmumu budžets, pakāpeniski plānojot 2021. gada budžetu.

Daugavpils pašvaldības šī gada plānotais budžets ir teju 131 miljons eiro.