„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Ņems 445 781 eiro aizņēmumu mājas Gaismas ielā 7 renovācijai

Daugavpils domes deputāti izlēmuši ņemt Valsts kasē 445 781 eiro aizņēmumu vienas sekcijas rekonstrukcijai dzīvojamai mājai Gaismas ielā 7.

Pašvaldības budžetā minētajiem darbiem paredzēts līdzfinansējums 246 574 eiro apmērā.

Daugavpils pašvaldībā „Latgales Laiks” noskaidroja, ka patlaban ir noslēdzies iepirkums par tiesībām veikt vienas sekcijas rekonstrukciju dzīvojamai mājai Gaismas ielā 7. Būvdarbus paredzēts sākt jau tuvākajās dienās uzreiz pēc tam, kad ar būvnieku tiks noslēgts līgums.

Laika posmā līdz 2021. gada 30. decembrim plānots nosiltināt ēkas pagrabstāvu un bēniņus, iestiklot lodžijas, kā arī atjaunot iekšējos inženiertīklus un apdari. Pēc tam būs jāveic papildu iekšējās apdares darbi, kas nav saistīti ar energoefektivitātes paaugstināšanu. 

Paredzams, ka ēkas renovācijas rezultātā pašvaldības dzīvojamais fonds tiks papildināts par 105 plašiem un ērtiem dzīvokļiem, ko varēs izīrēt gan speciālistiem, gan daudzbērnu ģimenēm un citām iedzīvotāju kategorijām.

Daudzstāvu dzīvojamās ēkas Gaismas ielā 7 atjaunošana ļaus pašvaldībai daļēji atrisināt kvalitatīva dzīvojamā fonda trūkuma problēmu.