„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

Atklās Latgales mākslinieku darbu izstādi “Rudens 2020”

Latvijas valsts proklamēšanas priekšvakarā, 17. novembrī, Latgales Kultūrvēstures muzejā Rēzeknē tiks atklāta tradicionālā Latgales mākslinieku darbu izstādē “Rudens 2020. Apvārsnis. Debešu puse”, “Latgales Laiku” informēja Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra reklāmas speciāliste Maija Upeniece.


Šogad kā izstādes moto ir izvirzīta tēma “Apvārsnis” jeb, rakstnieku Jāni Klīdzēju citējot, “Debešu puse”. Ne tikai tāpēc, ka “taidas ūtras leidzeigas debešu puses nav nikur vysā pasaulī”, bet arī tāpēc, ka šis ir vērtību pārvērtēšanas un jaunu atklājumu laiks.

Darbus izstādei mākslinieki var iesniegt līdz 31. oktobrim Latgales Kultūrvēstures muzejā. Izstādes atklāšana plānota 17. novembrī pl. 15.00. Ieeja pasākumā būs bez maksas. Sakarā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās, vietu skaits -- ierobežots.

Latgales Kultūrvēstures muzejs ar nepacietību gaida gan jaunradītos Latgales mākslinieku darbus, gan arī satikšanos ar muzeja apmeklētājiem, kam būs iespēja aplūkot un novērtēt jauno mākslas ražu.