„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Grantu programmā “Impulss” atbalstīti 12 projekti


Daugavpils domes izsludinātajā grantu programmas “Impulss” konkursā ir atbalstīti 12 projekti -- seši ražošanas un seši pakalpojumu sniegšanas jomā, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.
Lielākā daļa projektu saistīta ar ražošanas un tehnisko pakalpojumu jomas attīstību. Tiek piedāvāta biolavaša, adītu izstrādājumu, LED RGB lampu un viedā apgaismojuma, inovatīvo veselības diagnostikas aparātu, saliekamā  tirdziņu un izstāžu metāla un saplākšņu aprīkojuma un mēbeļu izgatavošana.
Pakalpojumu jomā tiek piedāvāti tūrisma, veselības, būvniecības, uzkopšanas, programmēšanas pakalpojumi. Liels pieteikumu skaits bija saistīts ar ēdināšanu un pārtikas ražošanu, ka arī iespēju pavadīt brīvo laiku un realizēt dažādus hobijus: piedāvāta pieaugušo un bērnu izklaides inventāra noma, dažādu mācību studiju, akadēmiju un skolu atklāšana, fitnesa un rehabilitācijas nodarbību organizēšana.
Dalībai grantu programmā “Impulss” šogad tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits -- 37 iesniegumi, vērtēti tika 34 pieteikumi. Granta kopējais apjoms ir 59 539 eiro. Maksimālais granta apjoms vienam projektam ir 7000 eiro.
Grantu programma „Impulss” Daugavpilī tiek īstenota kopš 2014. gada. Šajā laikā atbalstu saņēmušas 42 biznesa idejas un izveidotas 75 darba vietas. Šajā laikā atbalstu saņēmuši gan jaunie uzņēmēji, gan arī tie, kuriem jau bija savs uzņēmums ar darbības laiku ne ilgāku par diviem gadiem. Šie uzņēmumi darbojas dažādās nozarēs  un piedāvā plašu pakalpojumu un produktu klāstu, sākot no bārdas dizaina studijas un beidzot ar augsti tehnoloģisko pakalpojumu sniegšanu.