„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Moskvinas kapsētā atjaunots žogs un vārti

Īstenojot LEADER programmas atbalstītu projektu, Preiļu novada Moskvinas kapos ir uzstādīts jauns žogs, atjaunoti vārti un izbūvētas kāpnītes, „Latgales Laiku” informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Projekta “Moskvinas kapu vārtu un žoga restaurācija” gaitā atjaunotā žoga kopējais garums ir 330 metri. Darbu gaitā ir nomainīti visi četri mūra vārti, atjaunoti arī metāla vārti, visiem četriem vārtiem uzbūvētas metāla arkas. Nomainīti arī divi tehniskie vārti. Ērtākas pārvietošanās labad aiz galvenajiem vārtiem ir uzbūvētas kāpnes. Būvdarbus projektā veica SIA “Euro wood”, kas šīs tiesības ieguva, uzvarot cenu aptaujā.

Moskvinas draudzes pārstāvis Pēteris Romanovs atzīst, ka kapu žoga un vārtu restaurācija bija aktuāla jau ilgāku laiku, jo vecais žogs bija uzstādīts vairāk nekā pirms piecdesmit gadiem. Laika gaitā bija nolietojušās gan žoga metāla konstrukcijas, gan vārtu stabi.

Draudzes pārstāvis pauda gandarījumu, ka projekta realizācijas rezultātā ir atjaunots Moskvinas kapsētas estētiskais izskats un labiekārtota vēsturiski nozīmīga vieta Preiļu pagastā.

Projektu “Moskvinas kapu vārtu un žoga restaurācija” sagatavoja biedrība “Moskvinas vecticībnieki”, bet tehnisko projektu izstrādāja SIA “Pils M”. Projekta kopējais finansējums ir 24 506 eiro.