„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils pašvaldības apbalvojumiem izvirzīts 41 kandidāts

Daugavpils pašvaldības apbalvojumiem šogad ir izvirzīts 41 kandidāts, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

“Gada balvai” ir pieteikti 15, “Goda daugavpilieša” apbalvojumam -- desmit, apbalvojumam “Mūža ieguldījums” -- četri, bet pašvaldības Goda rakstiem -- 12 kandidāti.

Saskaņā ar nolikumu par Daugavpils domes apbalvojumiem, “Gada balva” tiek piešķirta sešās nominācijās: “Izglītība”, “Kultūra”, “Sports”, “Tautsaimniecība”, “Sabiedriskā darbība”, “Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe”.

Apbalvojums "Goda daugavpilietis" tiek piešķirts pilsētas jubilejas gados fiziskām personām par sevišķiem nopelniem Daugavpils labā, kas izpaudušies valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā vai citā darbā.

Apbalvojumu “Mūža ieguldījums” piešķir par ilggadēju, godprātīgu, pašaizliedzīgu un augsti profesionālu darbu Daugavpils labā.

Ierosinājumus izskatīs speciāli izveidota Apbalvojumu piešķiršanas padome, bet galīgo lēmumu par pašvaldības apbalvojumu piešķiršanu pieņems deputāti.

Pašvaldības apbalvojumu ieguvēju sumināšana paredzēta Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā.