„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Daugavpils teātris izrādīs Krievijā „Čipolīno” videoversijā

Nākamnedēļ, 4. novembrī, Daugavpils teātris piedalīsies Starptautiskā Lielajā bērnu festivālā Krievijā, video formātā izrādot iestudējumu „Čipolīno”, „Latgales Laiku” informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.


Festivāls tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas, tā mākslinieciskais vadītājs ir populārais krievu aktieris Sergejs Bezrukovs. Festivāla mērķis ir katru gadu atlasīt labāko, kas ir radīts bērniem dažādās mākslas jomās: izrādēs, kino un animācijas filmās, cirka mākslas priekšnesumos.

Šogad, ņemot vērā “Covid-19” atkārtoto uzliesmojumu, festivāla organizatori pieņēma lēmumu konkursa programmas iestudējumus izrādīt attālināti -- tiešsaistē, tostarp Daugavpils teātra deju izrādi „Čipolīno”. No 365 pieteikumiem eksperti izraudzījās 43 izrādes no 25 pilsētām, visus atlasītos radošos projektus plānots parādīt līdz 30. novembrim.


Deju izrāde „Čipolīno” tapa 2018. gada janvārī un 2019. gadā tika nominēta Dejas balvai kategorijā „Mūsdienu dejas uzvedums vai notikums”. Savukārt izrādes idejas autore un horeogrāfe Irina Bogeruka tika nominēta kategorijā „Mūsdienu dejas horeogrāfe”.


Izrādes darbība norisinās maģiskā dārzā, kurā savas dienas rotaļās un blēņās pavada visdažādākie dārzeņi un augļi. Džanni Rodāri pasaka tiek izstāstīta ķermeņa plastikas valodā, bet autora iekodētā doma par spēju just līdzi tiem, kam ir nodarīts pāri, un par taisnības uzvaru pār ļauno ir nolasāma arī bez vārdiem.