„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Izdota “Latgales pavārgrāmata”

Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšanas projektā Krāslavas novada dome sadarbībā ar biedrību “Latgales kulinārā mantojuma centrs” ir izdevusi “Latgales pavārgrāmatu”, kurā ir apkopotas Latgales reģiona un Krāslavas novada tradicionālo ēdienu un dzērienu receptes „Latgales Laiku” informēja Krāslavas novada pašvaldībā.


Pavārgrāmata sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā iekļautas Latgales vietējo ēdienu receptes, bet otrajā daļā - Krāslavas novadā vēsturiski dzīvojošo tautību – latviešu, poļu, ebreju, krievu un baltkrievu – nacionālās virtuves receptes un fotoattēli.

Kulinārijas māksla ir daļa no katra reģiona unikālā kultūrvēstures mantojuma un atšķirīgās identitātes, viens no instrumentiem vietas pozitīva tēla veidošanai. Ēdiens un kulinārais mantojums ir svarīgs jebkurai mērķauditorijai tūrismā. Tāpēc, izdodot pavārgrāmatu, autori paredz, ka tā ne tikai sekmēs Latgales reģiona un Krāslavas novada kultūras tradīciju sargāšanu, bet arī popularizēs reģionu kā gastronomiskā tūrisma galamērķi.

Grāmatu plānots nodod Latgales kulinārā mantojuma tīkla biedriem, ēdināšanas nozares uzņēmumiem, pašvaldībām un Tūrisma informācijas centriem, kā arī Latgales reģiona bibliotēkām, ēdināšanas jomas arodskolām, projekta “Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana” („Bella Culture”) sadarbības partneriem un recepšu teicējiem. 

“Latgales pavārgrāmata” ir pieejama arī e-versijā.