„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Rēzeknes pansionātā konstatē saslimstību ar “Covid-19”

Vairākiem Rēzeknes pansionāta klientiem un darbiniekiem konstatēts „Covid-19” vīruss, situācija tiek kontrolēta, „Latgales Laiku” informēja Rēzeknes pašvaldībā.

Aizvadītajā nedēļā viens no pansionāta klientiem tika aizvests uz slimnīcu, kur pēc dažām dienām mira. Tajā pašā dienā tika saņemti arī “Covid-19” analīžu rezultāti, kas izrādījās pozitīvi.

Rēzeknes Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns informē, ka, ņemot vērā analīžu rezultātus, tika pārbaudīti visi pansionāta klienti un darbinieki. Analīžu rezultātā “Covid-19” konstatēts 12 pansionāta klientiem un astoņiem darbiniekiem.

“Sakarā ar notikušo ir izstrādāts rīcības plāns un instrukcija, kā pansionātā ierobežot vīrusa izplatību. Darbinieki ar pozitīvajiem analīžu rezultātiem aizsūtīti uz izolāciju, savukārt kontaktpersonas atrodas karantīnā. Visi saslimušie klienti ir norobežoti un izvietoti atsevišķā ēkas stāvā, kur tiek rūpīgi uzraudzīts viņu veselības stāvoklis,” pastāstīja Gunārs Arbidāns.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs sakarā ar radušos situāciju aicinājis iedzīvotājus nopietni attiekties pret ierobežojumiem. “Aicinu iedzīvotājus sekot līdzi savam veselības stāvoklim un jebkuru aizdomu gadījumā sazināties ar ģimenes ārstu. Tikai ar atbildīgu rīcību mēs spēsim ierobežot vīrusa izplatību,” norādīja Aleksandrs Bartaševičs.

Pašvaldības vadītājs uzsvēra, ka patlaban ļoti svarīgi ir spēt izsekot vīrusa izplatības gaitai un to ierobežot.

Rēzeknes pašvaldības un Sociālā dienesta amatpersonas aicina iedzīvotājus ievērot spēkā esošos ierobežojumus, publiskās vietās lietot mutes un deguna aizsegus, ievērot distanci un izmantot roku dezinfekcijas līdzekļus.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, uz ceturtdienu divu nedēļu kumulatīvais “Covid-19” saslimušo skaits Rēzeknē ir 28.

Aizvadītajā diennaktī veikti 6015 “Covid-19” izmeklējumi un reģistrēts 251 jauns inficēšanās gadījums.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 4,2%. Latvijā kopā ar “Covid-19” saslimušas 5144 personas un 1382 izveseļojušās.