„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 8. maijs
Trešdiena
Staņislava, Staņislavs, Stefānija
-0.2 °C
skaidrs laiks

Muzikālais skvērs Daugavpilī varētu tapt jau šogad

Daugavpilī, Esplanādes parkā, sākušies Muzikālā skvēra izveides darbi un, ja laika apstākļi būs labvēlīgi, jaunais objekts varētu tapt jau šogad, Daugavpils domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Ja strauji iestāsies ziema un darbos nāksies izsludināt tehnoloģisko pārtraukumu, tad gan Muzikālo skvēru daugavpilieši un pilsētas viesi ieraudzīs tikai pavasarī.

Muzikālā skvēra izveides ieceres pamatā ir doma dot iespēju tā apmeklētājiem baudīt ne tikai vides objektus, bet arī skaņu burvību.

J. Dukšinskis uzskata, ka Muzikālais skvērs varētu kļūt par lielisku atpūtas un izzinošu vietu. Līdzīgas izklaides vietas Latvijā jau darbojas. Jaunais objekts tiek veidots Esplanādes parka rajonā, netālu no mazā skeitparka un St. Broka Mūzikas vidusskolas.

Daugavpils pašvaldības budžetā Muzikālā skvēra izveidei ir paredzēti 50 000 eiro.