„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+14.0 °C
apmācies

Tuvojas nobeigumam Pāternieku stāvlaukuma izbūve

Krāslavas novada Piedrujas pagastā, netālu no Pāternieku robežkontroles punkta, tuvojas nobeigumam iežogota un apgaismota stāvlaukumu izbūve, „Latgales Laiku” informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Minētais objekts tiek veidots ar mērķi atrisināt ilggadējo problēmu ar kravas automašīnu rindām un ar to saistītajiem satiksmes drošības un vides tīrības jautājumiem uz valsts autoceļa A6 Piedrujas pagastā. Stāvlaukumam paredzētas vietas 117 smagajām automašīnām, 26 vieglajām automašīnām un trim autobusiem. Šeit būs arī uzgaidāmā telpa ar WC moduli.

Patlaban pašvaldība sadarbībā ar Valsts robežsardzi strādā pie tiesisko un tehnisko risinājumu aspektiem publiskā stāvlaukuma pilnvērtīgai funkcionēšanai sasaistē ar robežšķērsošanas procedūrām ar prioritāro mērķi nodrošināt Latvijas--Baltkrievijas robežšķērsotājiem Pāternieku robežkontroles punktā mūsdienīgus un civilizētus atpūtas un, nepieciešamības gadījumā, robežšķērsošanas rindas sagaidīšanas apstākļus.

Paralēli tiek izstrādāti arī nosacījumi stāvlaukuma apsaimniekotāja izvēlei, kas būs būtisks priekšnosacījums pilnvērtīgai stāvlaukuma funkcionēšanai.

Pāternieku stāvlaukuma izbūves darbi tiek veikti Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību instrumenta 2014.--2020.gadam stratēģiskajā projektā “Robežšķērsošanas vietu “Pāternieki” (Latvijas Republika) un “Grigorovščina” (Baltkrievijas Republika) infrastruktūras uzlabošana”.