„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Daugavpils centrā pabeigta tramvaja sliežu ceļu rekonstrukcija

Videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstības projekta īstenošanas gaitā Daugavpilī ir pabeigta nozīmīgu un sarežģītu ielu un ielu sliežu ceļu krustojumu pārbūve, uzlabots sliežu ceļa tehniskais stāvoklis un nomainīti kontakttīkli.

Rezultātā tramvaju kustība uz pārbūvētajiem sliežu ceļiem ir kļuvusi līdzenāka, drošāka un ātrāka, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Saskaņā ar līgumu, būvdarbu izpilde bija plānota līdz 31. oktobrim. Taču sakarā ar Slimību profilakses un kontroles centra noteiktajiem darbības ierobežojumiem “Covid – 19” izplatības dēļ uzņēmumam, kurā tiek izgatavotas pieturvietu nojumes, ir nācies samazināt ražošanas apjomus, tāpēc no būvuzņēmēja neatkarīgu apstākļu dēļ ceļu būves firmai SIA “Binders” pagaidām nav iespēju uzstādīt aptuveni piecas pieturvietu nojumes.

Pārējie darbi Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektā “Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstīšana Daugavpils pilsētā”, kas paredz tramvaja sliežu ceļa un kontakttīklu nomaiņu posmā no 18. novembra ielas līdz dzelzceļa stacijai, pabeigti atbilstoši līgumam. Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā seši miljoni eiro.