„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

KKC aicina izbaudīt talantīga daugavpilieša „Dvēseles lidojumu”

Krievu Kultūras centrā (KKC) oktobra nogalē tika atklāta talantīgā mākslinieka autodidakta, būvinženiera Leonīda Mudrakovska darbu izstāde „Dvēseles lidojums”. Tajā skatāmas 19 gleznas, kuras tapušas dažādos dzīves posmos.
Ievērojot pašreiz noteiktos ierobežojumus un prasības, izstādes atklāšanā nebija viesu un mākslas cienītāju. Turklāt mākslinieks izstādi sauc arī par „Dvēseles vēsturi”. „Jaunāko darbu sērijā ir jaušamas atmiņas par manu dzimteni – Primorsku, kur es nodzīvoju 44 gadus. Turklāt divdesmit no tiem – tieši jūras krastā – Vladivostokā, Nahodkā. Tā ir viena no interesantākajām un unikālākajām vietām Krievijā. Pagājušajā gadā es kopā ar bērniem apmeklēju Primorsku – tas uzvilnīja tādas atmiņas, kurām es veltīju veselu darbu sēriju,” stāsta Leonīds Mudrakovskis. Izstādē skatāmas desmit jūras ainavas, Daugavpils skati, dzīvnieki, klusā daba. Darbi gleznoti eļļas un akvareļa tehnikā, ir arī batika. Izstāde ir tik gaiša, koša, ka tumšajās un īsajās rudens dienās sevi noteikti jāiepriecina, baudot mākslas pasauli.
Mākslinieks pastāstīja „Latgales Laika” lasītājiem, ka ar zīmēšanu akvareļa tehnikā aizrāvies studiju gados.
Izstādes organizators, Krievu Kultūras centra ekspozīciju kurators Aleksandrs Bogdanovs pauda cerību, ka tad, kad situācija saistībā ar „Covid-19” valstī būs normalizējusies, varēs sarīkot arī pasākumu, kurš bija sagatavots izstādes atklāšanai, uzaicināt viesus, draugus un viesus. Pagaidām izstādi var apskatīt individuāli darbdienās no pl. 10.00 līdz 16.00, taču apmeklētājiem iepriekš obligāti jāpiesakās, piezvanot uz tālruni 65413792, līdzi jābūt sejas maskai. Izstāde „Dvēseles lidojums” būs atvērta līdz šī gada beigām.
Autores foto
Pjotrs Hudobčenoks un Leonīds Mudrakovskis
KKC vadītāja Nataļja Kožanova sveic Leonīdu Mudrakovski izstādes atklāšanā.