„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+14.4 °C
daļēji mākoņains

DDzKSU un SPK notikusi vadības maiņa

Pašvaldības kapitālsabiedrībā SIA “Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums” (DDzKSU) un SIA “Sadzīves pakalpojumu kombināts” (SPK) notikušajā dalībnieku sapulcē abos uzņēmumos ir ievēlēta jauna vadība.

Sergeju Fridmanu DDzKSU valdes locekļa amatā ir nomainījusi Jūlija Mamaja, bet Nikolaju Ignatjevu SPK valdes locekļa amatā -- Nikolajs Jefimovs.

Jūlija Mamaja un Nikolajs Jefimovs attiecīgi DDzKSU un SPK valdes locekļa amatā ir ievēlēti līdz brīdim, kad nominācijas procesa kārtībā valdes locekļa amatā netiks ievēlētas šīs vai kādas citas kandidatūras.

Līdzšinējais DDzKSU un SPK vadītājs Sergejs Fridmans un Nikolajs Ignatjevs savus amata pienākumus pildīja attiecīgi kopš pagājušā gada jūlija un oktobra.

Daugavpils domes izpilddirektore Sabīne Šņepste “Latgales Laikam” paskaidroja, ka abu uzņēmumu līdzšinējie vadītāji no ieņemamajiem amatiem ir atcelti sakarā ar uzticības zaudēšanu.

Pašvaldības atbildīgās amatpersonas DDzKSU vadībai jau iepriekš norādījušas uz trūkumiem uzņēmuma darbības organizēšanā. Neskatoties uz to, nepieciešamie secinājumi nav tikuši izdarīti.

DDzKSU vadītājs nebija atstādinājis no amata pienākumu pildīšanas uz izmeklēšanas laiku strīdīgajos iepirkumos iesaistītās uzņēmuma amatpersonas. Arī ar plānoto darbu izpildi uzņēmumam nav veicies tik raiti, kā iepriekš bijis plānots. Visu minēto darbību rezultātā esot nodarīts kaitējums gan uzņēmuma, gan arī pašvaldības reputācijai, norādīja izpilddirektore.

Lai apstādinātu neslavas celšanu pašvaldības kapitālsabiedrībām, kopēja mērķa labad ir lemts par vadības maiņu abās pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Arī SPK situācija nav spoža. Uzņēmuma līdzšinējais vadītājs ir ticis pieķerts melos, sniedzis paskaidrojumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kā arī nav nācis uz domes sēdēm un sniedzis paskaidrojumus, skaidroja Sabīne Šņepste.

DDzKSU bijušais vadītājs Sergejs Fridmans, komentējot notikušo, savā profilā „Facebook” norādījis, ka Sabīne Šņepste, atstādinot viņu no amata pienākumu pildīšanas, nav viņam uzrādījusi nevienu reālu pretenziju par likuma pārkāpumiem.

Viņš arī pauda nožēlu, ka politiskajos cīniņos pašvaldības uzņēmumu tiek mēģināts pārvērst „maiņas monētā”, kā rezultātā tiek nodarīts kaitējums DDzKSU reputācijai. Kā sekas tam var būt iedzīvotāju vēlme izvēlēties citu mājas apsaimniekotāju. Sergejs Fridmans neizslēdza arī iespēju, ka kāds vēlas novest uzņēmumu līdz bankrotam, lai pēc tam to varētu privatizēt.

Sazināties ar Nikolaju Ignatjevu „Latgales Laikam” līdz šim nav izdevies.