„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. septembris
Sestdiena
Lana, Sergejs, Svetlana
+17.9 °C
nedaudz mākoņains

Uz nenoteiktu laiku atceļ „Gada balvas” pasniegšanu

“Covid-19” izplatības dēļ uz pagaidām nenoteiktu laiku ir atcelta ikgadējā svinīgā „Gada balvas” un citu Daugavpils pašvaldības apbalvojumu pasniegšanas ceremonija, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Lai godinātu izcilos Daugavpils iedzīvotājus, kuri devuši nozīmīgu ieguldījumu pilsētas attīstībā un Daugavpils vārda popularizēšanā, plānots izveidot īpašus video rullīšus.

Saskaņā ar nolikumu par Daugavpils domes apbalvojumiem “Gada balva” tiek piešķirta sešās nominācijās. Nominācijā “Izglītība” ir izvirzīta Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pedagoģe, karjeras konsultante Santa Čeirāne; “Kultūra” -- Daugavpils pašvaldības iestāde “Vienības nams”, vadītāja Regīna Osmane; “Sports” -- spīdvejists Oļegs Mihailovs, “Tautsaimniecība” -- SIA „RITAL-D”, valdes loceklis Vladimirs Radilovecs; “Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” – SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” kvalitātes vadības daļas vadītāja, struktūrvienības “Centra poliklīnika” galvenā ārsta pienākumu izpildītāja un vadītāju Aina Maskalāne. Nominācijā “Sabiedriskā darbība” apbalvojumu šogad nolemts nepiešķirt.

Apbalvojumam “Goda daugavpilietis” ir virzīta brīvās cīņas trenere Ļubove Kopilova; Daugavpils Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu institūta asociētais profesors Henrihs Soms; Vienības nama producents Jānis Butkevičs un SIA “AXON Cable Latvija” dibinātājs un izpilddirektors Alēns Genons.

Savukārt Daugavpils pašvaldības apbalvojumam “Mūža ieguldījums” Apbalvojumu piešķiršanas padome izvirzījusi SIA “Daugavpils reģionālās slimnīca” onkoloģijas ginekologu, Onkoginekoloģijas vienības vadītāju, struktūrvienības “Centra poliklīnika” ginekoloģijas kabineta ginekologu, dzemdību speciālistu Vladimiru Lukoškovu; SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” paliatīvās nodaļas vadītāju un dežurējošo ārsti Mariju Volčeku; Ilggadējo Daugavpils pievadķēžu rūpniecības un AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” vadošo darbinieku Georgiju Sorokinu un ilggadējo Daugavpils kultūras darbinieku Alekseju Burunovu.

Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienas publiskas svinības Daugavpilī 18. novembrī šogad nav paredzētas. Atcelti ir arī plānotie koncerti. Lai radītu svētku noskaņu, Daugavpils ielas ir izrotātas valsts karoga krāsās, ir izgaismotas ēkas. 18. novembrī Vienības laukumā skanēs mūzika, bet pl. 21.00 -- Latvijas himna.