„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Vēstures nedēļa Krāslavas Varavīksnes vidusskolā.

Vēstures nedēļa Krāslavas Varavīksnes vidusskolā.

Vēstures nedēļas plānošana un organizēšana Krāslavas Varavīksnes vidusskolā sākās jau septembrī, jo tika iecerēts organizēt jauniešu konferenci par indivīda garīgajām vērtībām un stipras valsts priekšnoteikumiem, informē Krāslavas Varavīksnes vidusskolas vēstures un politikas skolotāja Margarita Borodina-Ignatoviča,

“10.--12. klašu skolēniem šis gads nebija viegls un atnesa daudz pārsteigumu, nenoteiktību un pārmaiņas, tieši tāpēc šķiet svarīgi diskutēt un runāt par aktuālo jauniešu dzīvē, uzdot jautājumus, apspriest izaicinājumus un problēmas. Katru gadu vēstures un sociālo zinību nedēļas pasākumi notiek novembrī, jo tieši novembris ir ierakstīts zelta burtiem Latvijas vēstures stāstā. Mēs gribējām jēgpilni izmantot piedāvātās laika iespējas – mācības klātienē, un vēstures nedēļai gatavojāmies atbildīgi un nopietni,” pārdomās dalās Margarita Borodina-Ignatoviča.

Ierobežojumu dēļ plaša formāta konference, kā bija iecerēts, nenotika, bet atlikt iesākto darbu skolā nevēlējās, līdz ar to radās ideja izveidot raidījumu “Vēsture top šodien, vai cilvēka garīgums kā stipras un spēcīgas valsts pamats”, jo vērtību, garīguma, tautas apziņas un identitātes veidošanās jautājumi vienmēr ir aktuāli . Raidījuma pilnās versijas pirmizrāde notiks 17. novembrī -- valsts svētku priekšvakarā!