„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Galīgo lēmu par Daugavpils Ziemassvētku noformējumu pieņems nākamnedēļ

 

Galīgo lēmu par pilsētas Ziemassvētku un Jaunā gada noformējumu plānots pieņemt nākamnedēļ, preses konferencē Daugavpils domē informēja domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

Gatavošanās Ziemassvētkiem un Jaunā gada sagaidīšanai sāksies jau šīs nedēļas beigās. Patlaban tuvojas noslēgumam ieplānotie svētku noformējuma iepirkumi. Speciālisti apkopo piedāvājumus un to izmaksas. Pēc tam, kad tas būs izdarīts, tik lemts, kuri no piedāvājumiem tiks īstenoti.

“Līdz šim Dubrovina parks nav bijis pietiekami labi izgaismots, taču vienmēr ir gribējies, lai tas kļūtu par izgaismotās Rīgas ielas turpinājumu. Tā kā svētku dienu būs daudz, bet svētku pasākumi pilsētā nenotiks, mums ir īpaši jāpadomā par to, kā pilsēta izskatīsies svētku laikā,” uzsvēra Līvija Jankovska.

Savukārt Daugavpils doms priekšsēdētājs Igors Prelatovs piebilda, ka jauns Ziemassvētku noformējums pilsētā ir ticis iepirkts teju katru gadu. Svētku noformējums ir jāatjauno regulāri, jo laika gaitā tas bojājas un kļūst nederīgs. Tas notiek tādēļ, ka noformējums gadu desmitiem atrodas agresīvā vidē, turklāt noformējuma remonts izmaksā samērā dārgi.

Pašvaldība var arī atteikties no jaunu noformējuma elementu iegādes. Taču ir jāņem vērā, ka tagad, kad teju visas izklaides un atpūtas vietas ir slēgtas, cilvēkiem visus svētkus nākas pavadīt mājās. Ja nebūs sniega un saules, kā pērn, tad būs pavisam skumji. Savukārt jaunu izgaismotu svētku noformējuma elementu uzstādīšana pilsētvidē varētu cilvēkus iepriecināt.

Daudz pretenziju savulaik tika saņemts arī par trases asfaltēšanu Stopu meža parkā un promenādes asfaltēšanu Stropu ezera krastā. Rezultātā abi šie objekti ir kļuvuši par pilsētnieku iecienītām atpūtas vietām.

“Ne visiem pilsētas iedzīvotājiem ir iespēja doties atpūsties ārpus pilsētas, tādēļ ir svarīgi sarīkot svētkus pilsētā. Esmu pārliecināts, ka pastaigāties un fotografēties pie jaunajiem svētku noformējuma elementiem dosies arī tie cilvēki, kas iepriekš šo ideju kritizēja,” pauda Igors Prelatovs.

Pēdējā laikā Ziemassvētkiem Daugavpilī ir kāda konkrēta tēma, šogad tie tiek plānoti pasakaini. Pasaku motīvi ienāks pilsētas ielās, parkos un skvēros: jaunu rotu iegūs Slavas skvērs, dažādos pilsētas mikrorajonos iemirdzēsies svētku egles, krāšņāka kļūs arī Rīgas un Saules ielas rota. Jaunās gaismās iemirdzēsies Daugavpils galvenā Ziemassvētku egle Vienības laukumā. Plašāks kļūs arī tai blakus esošais Pasaku mežs.

Lielas pārvērtības piedzīvos A. Pumpura skvērs, kur apmetīsies pasaku dzīvnieki un pašā ziemas vidū, kā pēc labā burvja mājiena, uzplauks krāšņa vasaras ziedu pļava. Līdz nepazīšanai pārvārtīsies arī Dubrovina parks -- pasaka te ienāks, izgaismojot kokus un alejas. Parka apmeklētājus pārsteigs brīnumkariete un citi brīnumi, kas te būs ik uz soļa.

Pilsētā plānots izsludināt arī Ziemassvētku noformējumu konkursu. Pašvaldības vadība aicina Daugavpils iedzīvotājus, uzņēmumus un organizācijas iesaistīties kopīgā svētku noskaņas radīšanā, ļaujot brīnumam ienākt pilsētā un cilvēku sirdīs.