„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Daugavpils novada dabas objektos būtiski palielinājies apmeklētāju skaits

Šajā tūrisma sezonā Daugavpils novada dabas objektos ir būtiski palielinājies apmeklētāju skaits, liecina Daugavpils novada pašvaldības aģentūras “TAKA” apkopotā informācija.

Sakarā ar “Covid-19” izplatību Daugavpils Tūrisma informācijas centrā tika reģistrēts lielāks informācijas pieprasījumu skaits tieši par dabas objektiem, dabas takām, atpūtas iespējām pie ūdeņiem un mini zoo.

Vasargelišķu skatu torni no maija līdz septembrim apmeklēja 21 913 ceļotāji, kas ir par 42% vairāk salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Dinaburgas taku šī gada aktīvās tūrisma sezonas laikā apmeklēja 5699 ceļotāji, kas ir par 48% vairāk salīdzinājumā ar šo pašu laika periodu pērn. Savukārt Jaunsventes parku un Sventes ezera krastmalu apmeklēja 11 811 ceļotāji, kas ir par 45% vairāk nekā šajā laika periodā 2019. gadā.

Daugavpils novada dabas objektos ir uzstādīti elektroniskie apmeklētāju plūsmas skaitītāji, kuru datus nolasa Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālā administrācija.

Aktīvi tika izmantots arī plostu un laivu nomas pakalpojums Daugavpils novadā. Kopumā tika reģistrēti 2800 laivotāji. Ceļotāji aktīvi apmeklēja arī mini zoodārzus. Pēc īpašnieku teiktā “JuRita” mini zoo šogad bija vērojams apmeklētāju skaita pieaugums. Šogad Daugavpils novadā Demenes pagastā parādījās jauns mini zoo “Raptors Park”, kur apmeklētājiem ir iespēja iepazīt dažādus dzīvniekus un plēsīgus putnus.

Bez minētā “Raptors Park” šosezon Daugavpils novadā darbu uzsāka arī vairāki citi jauni tūrisma pakalpojumu sniedzēji. Dabas parkā “Daugavas loki” tika atklāts jauns kempings “Daugavas lokos”, bet Līksnas pagastā darbu uzsāka jauna viesu māja -- kafejnīca “Kaķis krūzē”.

Aktīvās tūrisma sezonas laikā Daugavpils Tūrisma informācijas centrā tika reģistrēti 9420 informācijas pieprasījumi. Lielākais informācijas pieprasījumu skaits bija jūnijā un augustā. No informācijas pieprasītāju kopējā skaita 86% bija pašmāju ceļotāji, bet 14% - ārvalstu tūristi.

Šovasar Daugavpils Tūrisma informācijas centru apmeklēja diezgan liels tūristu skaits no Lietuvas un Igaunijas, gan ģimenes ar bērniem, gan arī individuālie tūristi. Pārsvarā viņi ceļoja vairāk nekā vienu dienu pa Latgali, iekļaujot savā ceļojuma maršrutā Daugavpili, Daugavpils novadu, kā arī blakus pilsētas un novadus.

Aizvadītajā tūrisma sezonā par aptuveni 13% palielinājies arī Daugavpils Tūrisma informācijas centra oficiālās mājas lapas www.visitdaugavpils.lv lietotāju skaits.

Šogad aktīvajā tūrisma sezonā savas korekcijas visā pasaulē ieviesa “Covid-19” izplatība. Ceļotāji ievēroja pašaizsardzības un drošības pasākumus “Covid-19” infekcijas izplatības ierobežošanai.